Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακεδονία: ”Βουλιάζουν” οι οικοδομικές επιχειρήσεις…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκονται οι βορειοελλαδικές οικοδομικές επιχειρήσεις, μεγάλος αριθμός των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα…

τα αδιάθετα ακίνητα είναι χιλιάδες (περίπου 7.000-8.000 στο νομό Θεσσαλονίκης και 20.000 στη Β.Ελλάδα συνολικά), οι τιμές των δομικών υλικών αυξάνονται κάθε χρόνο και το δίπτυχο φορολογία-αύξηση αντικειμενικών αξιών απειλεί να προκαλέσει περαιτέρω καθίζηση στην οικοδομή, όπως υποστήριξε, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Β.Ελλάδος (ΣΟΕΒΕ), Γιάννης Παγώνης.

Ο κ.Παγώνης αναμένεται απόψε να ανανεώσει το χρίσμα του, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του φορέα και των εκλογών του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου, για τις οποίες το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο. Όπως ισχυρίστηκε, τα όσα ακούγονται για απροθυμία των κατασκευαστών να μειώσουν τις τιμές, δεν ευσταθούν, καθώς στην πραγματικότητα «δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση».

«Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να δίνουμε αντιπαροχή 50%-65% και αυτό δεν έχει αλλάξει σημαντικά με την κρίση. Ας δούμε ένα παράδειγμα: όταν το κόστος κατασκευής ανέρχεται για εμάς στα 800-1.000 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο και η αντιπαροχή φτάνει στο 50%-65%, πρέπει να πουλήσουμε τουλάχιστον 1.600 ευρώ/τετραγωνικό για να βγάλουμε το κόστος. Σήμερα, όμως, μπορείτε να βρείτε σε τιμή 1.200-1.300 ευρώ/τμ πολλά ακίνητα, που στοίχισαν 800-1.000 ευρώ/τμ. Αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής πουλάει ήδη χωρίς κέρδος», υποστήριξε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε