Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μακεδονία-Θράκη: Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στους δρόμους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο υδράργυρος διατηρείται σταθερά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου…

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί σε Αλεξανδρούπολη και Φλώρινα, με τον θερμόμετρο να πέφτει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ήλιος με δόντια στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έφτασε στους 7 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο σκηνικό στην Καβάλα και τις Σέρρες με το θερμόμετρο, το πρωί, να υποχωρεί στους -8 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Λάρισα, δημιουργώντας προβλήματα στην μετακίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού. Συνθήκες παγετού επικρατούν από το πρωί στη Θεσσαλία, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο Βόλο (-4 βαθμοί Κελσίου).

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Ποντικόρεμα (οικισμού Αρριανών) και μεταξύ Εβρένου και Ιασίου. Εξάλλου, εξαιτίας ισχυρών ανέμων, οι τοπικές αστυνομικές αρχές προέβησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, επί της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο Ιάσμου έως τον κόμβο Βαφέικων, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων υπάρχει, εξάλλου, στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Ελασσόνας (από το 22ο έως το 41ο χλμ. και στο 50ό χλμ., Μικρό Ελευθεροχώρι).

Την ίδια ώρα, στη Δυτική Μακεδονία, με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς, επίσης, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι, Μέτσοβο και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας).

Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα ”3-5 Πηγάδια” και ”Σέλι”, στην Ημαθία, καθώς και στους επαρχιακούς δρόμους ‘Αρνισσας – Αγ. Αθανασίου (από το 12ο χλμ.) στην Πέλλα, και Καστανερής – Λιβαδίων (από το 3ο χλμ.) στο Κιλκίς.

Στη Θεσσαλία, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το Βόλο προς τη Ζαγορά Πηλίου (άνω κλάδος, από το 5ο έως το 44ο χλμ.) και στην εθνική οδό Τρικάλων – ‘Αρτας (από Ελάτη έως γέφυρα Αλεξίου, 26ο έως 75ο χλμ.). Το ίδιο ισχύει σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Στο έλεος του χιονιά όλη η χώρα – Κλειστοί δρόμοι από χιόνι και πάγο στην Αθήνα – Αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία στη βόρεια Ελλάδα

Θάσος: Έμειναν για 10 ώρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο -Το ταξίδι της απόλυτης ταλαιπωρίας!

Κρήτη: Στην ”κατάψυξη” με δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Ξάνθη: Χωρίς ρεύμα από νωρίς το πρωί – Προβλήματα από την κακοκαιρία


Εύβοια: Το ‘στρωσε και μέσα στη Χαλκίδα – Δείτε φωτογραφίες!


Στερεά Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και προβλήματα στους δρόμους!

Καστοριά: Οι στρατιώτες κοιμήθηκαν με μπλούζες και μπουφάν -Πετρέλαιο τέλος!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε