Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Με αίμα έληξε η ομηρία στη ΔΟΥ Βόνιτσας – Ο δράστης πυροβόλησε αστυνομικό!

Η ΔΟΥ που έγινε η αιματηρή ομηρία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η ΔΟΥ που έγινε η αιματηρή ομηρία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο δράστης πυροβόλησε έναν αστυνομικό που πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. Διαβάστε το προφίλ του δράστη και τους λόγους που όπλισαν το χέρι του.

Με αίμα ολοκληρώθηκε η ομηρία στη ΔΟΥ Βόνιτσας, που ξεκίνησε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι. Αστυνομικοί πλησίασαν τον δράστη, λίγο μετά τις 15.00 και τότε εκείνος απείλησε ότι θα πυροβολήσει. Οι δύο ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας συνέχισαν προς το μέρος του και τότε ο 47χρονος δράστης, πυροβόλησε τον έναν από τους δύο, στο πόδι.

Ο άτυχος αστυνομικός σωριάστηκε στο έδαφος αιμόφυρτος. Εκείνη τη στιγμή, ο συνάδελφός του, χτύπησε τον δράστη στο κεφάλι, πιθανότατα με το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε και κατάφερε να τον αφοπλίσει. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η ομηρία. Ο 47χρονος αναγκάστηκε να αφήσει ελεύθερο τον 55χρονο που κρατούσε όμηρο και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ο άτυχος αστυνομικός που τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πρέβεζας με διαμπερές τραύμα στο γλουτό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο τραυματίας διαπραγματευτής, σύμφωνα με την αστυνομία, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το χρονικό της ομηρίας

Ο δράστης, ένας πολίτης από το διπλανό χωριό Κανδύλια Ξηρομέρου, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έφτασε στο υποκατάστημα της εφορίας για προσωπική του υπόθεση. Κάποια στιγμή άρχισε να τσακώνεται έντονα με έναν υπάλληλο ο οποίος είδε στην τσέπη του παντελονιού του, όπλο!

Πριν προλάβει να καλέσει σε βοήθεια, ο 47χρονος δράστης έβγαλε όλους όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην εφορία και κράτησε όμηρο τον 55χρονο υπάλληλο διότι είχε οικονομικές διαφορές με την εφορία. Όπως είπε στο NewsIt.gr ο Κώστας Στάχτιαρης, ξενοδόχος της περιοχής, κάποια στιγμή είδε τον 47χρονο να χτυπάει στο κεφάλι το θύμα του, με το όπλο που κρατούσε.

Για περίπου 2 ώρες, όλοι παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν με κομμένη την ανάσα. Τελικά λίγο μετά τις 15.00 η ομηρεία ολοκληρώθηκε με αίμα και ο δράστης συνελήφθη…

Το προφίλ του δράστη και οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του…
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 47χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλακή επειδή είχε πυροβολήσει συγχωριανό του. Όταν είχε βγει από τη φυλακή, πριν από 4 χρόνια είχε ανοίξει σιδηρουργείο, το οποίο όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο…

Ο δράστης φέρεται να ήθελε να κλείσει το μαγαζί του, αλλά είχε γραφειοκρατικά προβλήματα με την εφορία. Αυτά, προσπάθησε να λύσει το μεσημέρι με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί και ολόκληρη η χώρα να παρακολουθεί άφωνη λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβαιναν…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε