Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Με μικροπροβλήματα οι εκλογές στην περιφέρεια

Με μικροπροβλήματα οι εκλογές στην περιφέρεια

Συμβολική κατάληψη εκλογικών τμημάτων στην Κέρκυρα, ενώ σε κάποια χωριά οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσουν. Συνεχής ενημέρωση από τα εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας.

Πρόβλημα με τη συμμετοχή των μελών των εφορευτικών επιτροπών διαπιστώθηκε μέσα στην πόλη της Λαμίας όπου σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να αναζητήσουν οι αστυνομικοί μέλη των εφορευτικών επιτροπών για να συμπληρωθεί η επιτροπή και να προχωρήσει οι εκλογική διαδικασία. Ειδικότερα, στο 147ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας, άνοιξε μεν η κάλπη στην ώρα της, αλλά δεν υπήρχαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Κλήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι αναζήτησαν ορισμένους απ’ αυτούς που είχαν οριστεί και σε λίγη ώρα συμπληρώθηκε η εφορευτική επιτροπή.

Στη Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί σε κάποια εκλογικά τμήματα στο Κορδελιό, στον Εύοσμο, στην Πυλαία και στους Αμπελόκηπους, παρατηρήθηκε μη έγκαιρη προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών. Το πρόβλημα λύθηκε σύντομα, χωρίς να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία. Στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στη Ν. Μάδυτο, για τον ίδιο λόγο, οι κάλπες άνοιξαν με καθυστέρηση λίγων λεπτών.

Στην Έδεσσα ατο χωριό Βρυττά αγρότες της περιοχής προσήλθαν με τρακτέρ και μαύρες σημαίες, έξω από τα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού, εξαιτίας της δυσφορίας τους για εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ σχετικά με ζημίες στις καλλιέργειες τους, αλλά μετά την παρέμβαση των δικαστικών αντιπροσώπων πείστηκαν να μην παρενοχλήσουν τη διαδικασία και η ψηφοφορία γίνεται κανονικά. Ορισμένα τρακτέρ παραμένουν έξω από τα εκλογικά τμήματα, έξω από το προαύλιο, χωρίς να παρεμποδίζουν την προσέλευση των ψηφοφόρων.

Σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Πέλλας, δεν πήγαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και αστυνομικοί τους αναζητούν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι στο Πετρωτό Τρικάλων αποφάσισαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του τετραθέσιου σχολείου τους σε διθέσιο.

Στο Ροποτό Τρικάλων στο σχολείο παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας και οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στο καφενείο.

Στους Λιαπάδες Κέρκυρας συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν από τις εννέα μέχρι και λίγο μετά τις έντεκα, στα εκλογικά τμήματα του χωριού τους, οι κάτοικοι ζητώντας να αρθεί υπουργική απόφαση για το κλείσιμο του γυμνασίου της περιοχής τους.

Στον Αη Στράτη οι κάτοικοι αντιδρούν για τα ακτοπλοικά δρομολόγια και λένε οτι πιθανότατα θα απέχουν απο τη διαδικασία.

Στη Νέα Μάδυτο στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης οι κάλπες άνοιξαν με ένα τέταρτο καθυστέρηση γιατί άργησαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και σε εκλογικά τμήματα στο Κορδελιό και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ομως τώρα η κατασταση έχει εξομαλυνθεί.

Ψηφοδέλτια του νομού Θεσπρωτίας στάλθηκαν σε δύο εκλογικά τμήματα στις ...Σέρρες. Το λάθος εντοπίστηκε από δικαστικό αντιπρόσωπο και αντιμετωπίστηκε άμεσα, χωρίς να προκύψει πρόβλημα. «Ήταν λάθος του τυπογραφείου» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης.

Νωρίς το πρωί, σε κάποια εκλογικά τμήματα του νομού, δεν προσήλθαν μέλη εφορευτικών επιτροπών, χωρίς να δημιουργηθούν ωστόσο προβλήματα, καθώς αντικαταστάθηκαν από αναπληρωματικά μέλη.

Στο Σκουροχώρι Ηλείας καθυστέρησε να ανοίξει η κάλπη γιατί άργησε ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Στο 4ο Λύκειο Πύργου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έστησαν την κάλπη σε άλλη αίθουσα από την προβλεπόμενη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση όμως τώρα η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Προβλήματα και στην Κρήτη όπου σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής!

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που όπως αναφέρει το cretalive.gr είναι στις θέσεις τους επικοινώνησαν με το Πρωτοδικείο όπου τους απάντησαν ότι μπορούν και μόνοι τους να “βγάλουν” τις εκλογές όμως έχουν και τη δυνατότητα να… κρατήσουν τους πρώτους εκλογείς για να τους βοηθήσουν! Έτσι, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ζητούν από τους… “πρωινούς” να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές λειτουργουν πολλά εκλογικά τμήματα του Ν. Ξάνθης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiToday.com

Σε πολλά από τα 223 εκλογικά κέντρα της Π.Ε. Ξάνθης είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν μόνο με τους γραμματείς, είτε εμφανίστηκαν ένα με δύο άτομα.
Μέχρι στιγμής το 70-75% των εκλογικών κέντρων λειτουργεί κανονικά.

Όλοι οι δικαστικοί επιμελητές βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα με τους σάκους των ψηφοδελτίων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους, αλλά καταγράφονται αρκετές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών. Το μόνο πρόβλημα υπήρξε στο 357 εκλογικό τμήμα της Ηλείας, στον Πύργο, όπου δεν υπήρχε κάλπη. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα χρόνου η αποστολή της κάλπης και η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, σε κάποιες κοινότητες της Ηλείας τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση λίγων λεπτών.

Διαβάστε επίσης: Συμβολική κατάληψη σε εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε