Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Με τη διαθήκη του προικίζει τις νύφες του χωριού του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τριάντα πέντε χρόνια τώρα οι μέλλουσες νύφες από το χωριό Απεσωκάρι της Μεσσαράς απολαμβάνουν τους όρους της πρωτότυπης διαθήκης του συντοπίτη τους που απεβίωσε το 1975.

Ο άνδρας της ιστορίας όπως αναφέρει το cretalive,gr δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά, δημιούργησε όμως μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Στην πρωτότυπη διαθήκη του, ο τοπικός ευεργέτης αφήνει το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες του χωριού του που δεν κατάφερναν να πάρουν πτυχίο!

Η περιουσία του αποτελείται από πλήθος ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και αποφέρει ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.

Μοναδικός όρος στη διαθήκη του είναι αυτά τα χρήματα να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο (μέχρι στιγμής) νύφες για φέτος θα πάρουν το αξιοσέβαστο ποσό των περίπου 40.000 ευρώ, η καθεμία!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε