Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στο Σοφικό: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες – Κίνδυνος για αναζωπυρώσεις

Φωτιά στο Σοφικό: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες – Κίνδυνος για αναζωπυρώσεις
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

– Η φωτιά καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή
– Η μεγάλη κατασκήνωση του RANCH και τα εκατοντάδες παιδιά μεταφέρονται σε άλλη περιοχή
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Με την βοήθεια και της βροχής έχει περιοριστεί η ένταση της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας, κοντά στο Σοφικό.

Ωστόσο η πυρκαγιά εξακολουθεί να κινείται έρπουσα στο πυκνό δάσος της περιοχής και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής κ. Βασίλη Ματθαιόπουλο που ως  επικεφαλής συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 50 άτομα.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν αναζωπυρώσεις παραμένει μεγάλος.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Υδροφόρες και μηχανήματα ττης Αντιπεριφερειας Κορινθιας και το δήμου Κορινθίων στη μάχη με τις φλόγες.

Φωτογραφία αναγνώστη

Με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε, -καθαρά για προληπτικούς λόγους- η μεγάλη κατασκήνωση του RANCH και τα εκατοντάδες παιδιά μεταφέρονται σε άλλη περιοχή.

Φωτογραφία αναγνώστη

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, argonafplia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις