Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεσσηνία: Το κυνήγι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ – Οι κινήσεις του αγριογούρουνου [pics]

Μεσσηνία: Το κυνήγι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ – Οι κινήσεις του αγριογούρουνου [pics]

Ο κυνηγός Σταύρος Γκάφας πέρασε εφιαλτικές στιγμές και βρέθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο. Η περιγραφή του, αποτυπώνει όλα όσα συνέβησαν…

Το χάρο με τα μάτια του είδε το μεσημέρι της Κυριακής ένας κυνηγός στο Ραφτόπουλο Τριφυλίας προς Ασούταινα στη Μεσσηνία, από επίθεση που δέχτηκε από αγριογούρουνο, το οποίο τον τραυμάτισε. Ο έμπειρος κυνηγός κατά τη δεύτερη απανωτή επίθεση που δέχτηκε, η οποία και ενδέχεται να ήταν μοιραία, ακινητοποίησε το αγριογούρουνο πυροβολώντας το σχεδόν εξ επαφής.

Ωστόσο, το μεγάλο αγριογούρουνο του προκάλεσε βαθύ τραύμα ψηλά στο αριστερό πόδι. Ο ίδιος μαζί με άλλον κυνηγό πήγε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ έπειτα από δεκαπέντε μέρες θα μπορέσει ο γιατρός να του κάνει ράμματα στην πληγή .Χθες το μεσημέρι ο κυνηγός, Σταύρος Γκάφας, μετέβη στο γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ενημερώνοντας για το συμβάν.

Ο κυνηγός περιγράφει την επίθεση

Εκεί περιέγραψε τα όσα έζησε: «Μπήκα στην παγάνα για να χτυπήσω το γουρούνι, το οποίο ήταν στη στάμπα, με τρεις σκύλους κυκλωμένο. Προσπερνάω τους δύο σκύλους, έχω πιο πυκνό μπροστά μου και υπολογίζω ότι το γουρούνι είναι πιο μπροστά ακόμα, ενώ αυτό το είχα προσπεράσει κατά δύο μέτρα και ήτανε κι ένα μέτρο αριστερά μου.

Μία επίθεση, με χτυπάει στο πόδι ψηλά αριστερά. Με εκτινάσσει και δύο – τρία μέτρα. Το ευτύχημα ότι κρατάω το όπλο. Δε μου φεύγει το όπλο απ’ τα χέρια. Και μου ξανακάνει επίθεση, οπότε γυρνώντας το όπλο ήρθε μόνο του κι ακούμπησε το κεφάλι του στο όπλο. Πατάω σκανδάλη κι έμεινε ο χοίρος κάτω. Αυτό είναι το επεισόδιο. Μετά, γρήγορες κινήσεις, σκίζω μπλούζα, δένω πόδι, γρήγορα νοσοκομείο».

Όπως είπε, από το χτύπημα υπέστη «γύρω στα πέντε εκατοστά σκίσιμο στο πόδι. Στο τσακ το πρόλαβα. Αν δεν το προλάβαινα εκεί, με πήγαινε στον τόπο. Και μου κοπάνησε και το σκύλο».
Αυτή, δε, ήταν η τέταρτη επίθεση που δέχτηκε από αγριογούρουνο, αλλά τις προηγούμενες τρεις δεν είχαν προλάβει να τον χτυπήσουν. Όπως συμπλήρωσε, «ευτυχώς που πρόλαβα και μπήκα πίσω απ’ το πουρνάρι, αλλιώς θα μ’ έβρισκε στο θώρακα. Με το που κάνω να φυλάξω κεφάλι και θώρακα, βγήκε στο πόδι και μου την έριξε». Ο ίδιος, πάντως, θα συνεχίσει το κυνήγι, έστω κι αν μείνει εκτός για το διάστημα που θα χρειαστεί για το τραύμα στο πόδι του.

Ο Σταύρος Γκάφας που δέχθηκε την επίθεση από αγριογούρουνο

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις