Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεσσηνία: Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από το χαλάζι – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το filiatranet
ΦΩΤΟ από το filiatranet

Μεγάλες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής της Τριφυλίας μετά την έντονη χαλαζόπτωση που χτύπησε την περιοχή λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Όπως διαβάζουμε στο filiatranet, η χαλαζόπτωση έπληξε πολλές περιοχές της Τριφυλίας με εντονότερα τα προβλήματα να καταγράφονται στον Αγρίλη Φιλιατρών και την Τερψιθέα, όπου τρύπησε τα νάυλον στα θερμοκήπια και προκάλεσε ζημιές σε φυτά και φυλλώδεις καλλιέργειες όπως μαρούλι, μπρόκολα, λαχανικά.

Στα καρπουζοχώραφα προκλήθηκαν επίσης ζημιές στα νάυλον που χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών, όπου και εκεί το μέγεθος του χαλαζιού άφησε έντονα τα σημάδια του.

ΦΩΤΟ από το filiatranet

Κλιμάκιο γεωπόνων με επικεφαλής τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Παρασκευόπουλο επισκέφθηκε άμεσα τις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η μεγαλύτερη ζημιά προκλήθηκε σε θερμοκήπιο στον Αγρίλη, όπου οι τρύπες στο νάυλον έχουν μέγεθος αυγού με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά φυτά του παραγωγού.

Διαβάστε ακόμα:

Ισχυρότατες καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτουν δέντρα στην Αττική από τους ανέμους – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Προβλήματα από τη βροχή στο Αγρίνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος το λιμάνι Μυτιλήνης – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε