Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μεσσηνία: Η βόλτα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με ειδικό όχημα στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης [vid]

Μεσσηνία: Η βόλτα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με ειδικό όχημα στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης [vid]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε την Μεσσηνία και θυμήθηκε τα νιάτα του. Η βόλτα του στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης…

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στη Μεσσηνία, ξεναγήθηκε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από τον καθηγητή Αρχαιολογίας και επικεφαλής των ανασκαφών Πέτρο Θέμελη, ο οποίος με αφορμή ερώτηση προς τον μακαριώτατο σχετικά με το Ανδρομονάστηρο επισήμανε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια “πολιτιστική διαδρομή” που να συνδέει τα δύο μνημεία.

Ανάλογη ήταν και η θέση που εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας στην συγκεκριμένη ερώτηση, δηλαδή για τη δυνατότητα αξιοποίησης του Ανδρομονάστηρου ως μνημείου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα “καταπληκτικό αρχιτεκτόνημα” και παρατηρώντας ότι για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του ως μονής υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Ο μακαριώτατος, ο οποίος στις σύντομες δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Π. Θέμελη, όπως επίσης και τη δημοτική αρχή Μεσσήνης για την πρόσκληση να επισκεφθεί τον συγκεκριμένο χώρο, υπενθύμισε ότι και ο ίδιος το 1964 είχε συμβάλει -κατ’ ελάχιστον, ως “αρχάριος πτυχιούχος της Αρχαιολογίας” όπως είπε- στο ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Μεσσήνης, υπό τον ακαδημαϊκό και επικεφαλής τότε των ανασκαφών Αναστάσιο Ορλάνδο. “Βρήκαμε τότε, θυμάμαι, ένα γλυπτό χέρι” -από μια από τις κορασίδες στο Αρτεμίσιο, όπως διευκρίνισε ο Π. Θέμελης- “κι από τότε έλεγα πότε θα ξαναπάω και να που βρέθηκα πάλι εδώ σήμερα” είπε συγκινημένος ο κ. Ιερώνυμος.

Τον μακαριώτατο, τον οποίον συνόδευε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, υποδέχθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Κοτταρίδη και τους αντιδημάρχους Κώστα Γεωργακόπουλο, Χρήστο Καρύδη, οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος και της πρώτης ελάσσονος Δημήτρης Σαμπαζιώτης καθώς και εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις