Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μετέφερε στη Θάσο λαθραίο κρασί από τη Βουλγαρία αλλά τον έπιασαν

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σε κατάστημα της Θάσου επρόκειτο να καταλήξουν φιάλες κρασιού που εισήγαγε 39χρονος από τη Βουλγαρία, μέσω του τελωνείου του Προμαχώνα Σερρών. Κατά τον έλεγχο επί ελληνικού εδάφους διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο συνολικά 259 φιάλες κρασιού, χωρίς να καταβάλει τους νόμιμους φόρους και δασμούς.

Κατόπιν τούτου ο 39χρονος, υπήκοος Γερμανίας, συνελήφθη με την κατηγορία της λαθρεμπορίας, ενώ, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μέρος των κατασχεθέντων φιαλών προορίζονταν για το νησί της Θάσου, όπου θα παραδίδονταν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 36χρονης Ελληνίδας, η οποία και συνελήφθη. Η ίδια φαίνεται ότι είχε προμηθευτεί και κατά το παρελθόν αλκοολούχα ποτά από τον 39χρονο.

Η παραπάνω υπόθεση είναι μία μόνο από τις δεκάδες υποθέσεις λαθρεμπορίας που απασχόλησαν από τις αρχές του έτους τις αστυνομικές αρχές της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συλλήψεις διερχόμενων που εισάγουν παράνομα είδη τα οποία υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης -όπως ποτά, τσιγάρα και καύσιμα- είναι συνεχείς.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο 5μηνο του 2017 συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα 82 άτομα για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα (λαθρεμπόριο). Κατά τις παραπάνω περιπτώσεις κατασχέθηκαν 3.169 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 1.112,91 λίτρα υγρών καυσίμων, 332 πακέτα τσιγάρα, 9.540 γραμ. λαθραίου καπνού, 77 λίτρα γεωργικών φαρμάκων, όπως επίσης 60 οχήματα ως μέσα λαθρεμπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε