Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια ανάσα απ΄ τα σπίτια το ρήγμα της Πτολεμαΐδας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι κάτοικοι της Μαυροπηγής βλέπουν με τρόμο το ρήγμα που έχει “άνοιγμα” μισού μέτρου, να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα σπίτια τους…

την ώρα που εμπειρογνώμονες και ειδικοί τσακώνονται για το ποιος θα βγάλει το πιο σωστό πόρισμα για το φαινόμενο!
Οι κάτοικοι λένε ότι υπεύθυνη για το ρήγμα είναι η ΔΕΗ αφού στην περιοχή λειτουργούν ορυχεία της.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών ερευνών από την άλλη, λέει στο πόρισμά του ότι για το τεράστιο ρήγμα φταίνε οι… βροχοπτώσεις!

Τώρα μία νέα επιστημονική ομάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Δήμου και των κατοίκων, αρχίζει έρευνα στην περιοχή για να βγάλει και αυτή το δικό της πόρισμα!

Την ίδια ώρα, το ρήγμα που αποκαλύφθηκε πριν από δύο μήνες, όλο και προχωράει απειλώντας να βουλιάξει ολόκληρο το χωριό!

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο νομάρχης Γεώργιος Δακής, είναι σε αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, η οποία έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, λόγω της παρουσίας των ορυχείων της ΔΕΗ στην περιοχή.
“Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού έχει ληφθεί από τα τέλη του 2007 αλλά είναι μια χρονοβόρα και μακροχρόνια διαδικασία”, πρόσθεσε ο νομάρχης.

Οι κάτοικοι πάντως, παραμένουν ανάστατοι και δηλώνουν αγανακτισμένοι.
“Ανησυχούμε πολλοί και ουσιαστικά δεν έχουμε ακόμα κάποια αποτελέσματα για το αν και κατά πόσο κινδυνεύουμε, από τη στιγμή που το ρήγμα επεκτείνεται και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια”, επεσήμανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροπηγής, Σπύρος Μήτρος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε