Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια ανθρώπινη ιστορία μετά τον εφιάλτη των ναρκωτικών

ΦΩΤΟ από το thousandnews
ΦΩΤΟ από το thousandnews

Ο Κώστας και η Εύα είναι γονείς ενός μικρού αγοριού. Σήμερα ζουν ευτυχισμένοι και με απίστευτη όρεξη να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Στο παρελθόν, έζησε ο καθένας το δικό του εφιάλτη, στον κόσμο των καταχρήσεων και των ναρκωτικών

Η ιστορία που δημοσιεύει το thousandnews, έχει πρωταγωνιστές αυτούς τους δύο νέους που κατάφεραν να βγουν από τον εφιάλτη, να ερωτευτούν, να κάνουν τη δική του οικογένεια και σήμερα, να έχουν όνειρο ζωής, να βοηθήσουν εκείνους που είναι εξαρτημένοι από ουσίες. Δημιούργησαν το δικό τους συμβουλευτικό κέντρο απεξάρτησης…

Πώς μπήκαν στη ζωή σας τα ναρκωτικά και το αλκόολ; Πώς εθιστήκατε;
ΚΩΣΤΑΣ: Ξεκινήσα να κάνω κατάχρηση αλκοόλ στα δεκατρία μου και στά δεκαπέντε μου δοκίμασα πρώτη φόρα ηρωίνη . Όλοι γύρω μου λέγανε ότι τα ναρκώτικα σκοτώνουν όμως εμένα τότε με βοήθησαν να βρώ μια λύση στα προβλήματα μου και λεγόντας προβλήματα εννοώ ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ την πραγματικότητα μου και τα αρνητικά μου συναισθήματα, αυτό το βλέπω φυσικά τώρα που είμαι 9 χρόνια καθαρός .
ΕΥΑ: Και σε έμενα ο κύκλος του εθισμού ξεκίνησε με το αλκοόλ στα δεκατρία μου , όπου και εγώ έκανα κατάχρηση.
Δεν το χρησιμοποιούσα για να διασκεδάσω αλλά για να παγώσω τα συναισθήματά μού και να φύγω από την πραγματικότητα , όπου στη συνέχεια την θέση του πήρε το χασίς , τα υπνωτικά χάπια και στα δεκαέξι μού η ηρωίνη.

Πώς ήταν η καθημερινότητά σας κατά τη διάρκεια της εφηβείας;
EYA: Τα πρώτα χρόνια της χρήσης ακόμα δεν το είχαν καταλάβει οι γύρω μου και χρονικά βρισκόμουν στην εφηβεία. Ήταν μία μεγάλη περιπέτεια οπού μεγάλωνε τον εγώκεντρισμό μου και την τάση μου να διαφέρω.
Μέτα από 2 χρόνια χρήσης ηρωίνης είχα πλέον εξαρτηθεί σωματικά και πλέον το πρόβλημα ήταν εμφανές σε όλους γύρω και δέν μπορούσα να το κρύψω. Για να βρώ τη δόση μου έχω κάνει πολλά όμως αυτό που με έκανε να ντραπώ και να αναλόγιστω το τι κάνω ήταν τό ότι ζητούσα χρήματα από αγνώστους στα ΚΤΕΛ της πόλης μου, λέγοντας ψέματα ότι είμαι φοιτήτρια και ότι έχασα το πορτοφόλι μου.
ΚΩΣΤΑΣ : Ή καθημερινότητα μου σα χρήστης ήταν ένα μαρτύριο, δε μπορούσα να δω το αύριο παρά μόνο πώς θά εξασφαλίσω το επόμενο “πιώμα” μού. Έχω κάνει τα πάντα για την ηρωίνη , πραγμάτα που δεν ξέρω αν θα τα έκανα για τίποτα άλλο στόν κόσμο.

Και οι δύο βοηθήθηκαν πολύ από τις οικογένειές τους τόσο για αποφασίσουν να ζητήσουν βοήθεια όσο και αργότερα, όταν πια προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις, να ξεφύγουν από τον κόσμο των ναρκωτικών.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινού γνωστού και οι παρόμοιες καταστάσεις που είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν, τους έφεραν ακόμα πιο κοντά.

ΦΩΤΟ από το thousandnews

Πιστεύατε ποτέ ότι κάποια στιγμή θα είχατε τη δική σας οικογένεια; Τι είναι ο ένας για τον άλλο;
ΚΩΣΤΑΣ: Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έχω δική μου οικογένεια. Εδώ δεν πίστευα ότι μπορώ να ζήσω χωρίς τα ναρκωτικά. Αυτό ήρθε αφού εμέινα καθαρός από τά ναρκωτικά και γνώρισα τον εαυτό μού. Η Εύα είναι ένα στήριγμα ζωής γιά μένα και πολλές φορές μέ βοήθησε σε πολλές δύσκολες στιγμές, είναι η γυναίκα που επέλεξα να ζήσω μια ζωή μαζί της. Στηρίζοντας ό ένας τόν άλλον καταφέραμε νά δημιουργήσουμε μία όμορφη οικογένεια όπου την ολοκλήρωση της, έφερε ο γιός μάς.
ΕΥΑ: Ο Κώστας και ο γιός μας είναι τα πάντα για μένα και αυτό πού ζω μαζί τους δέν τολμούσα να το ονειρευτώ καν.

Τι ακριβώς είναι ο χώρος που έχετε δημιουργήσει και πώς μπορείτε να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη;
ΚΩΣΤΑΣ: Από τη στιγμή που έφυγα από τα ναρκωτικά είχα την ανάγκη να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους να φύγουν από αυτόν τον εφιάλτη. Έμεινα πέντε χρόνια καθαρός, ψάχνοντας τρόπους νά υλοποιήσω τις ιδέες μου σύμφωνα με τα υπάρχοντα θεραπευτικά μοντέλα του εξωτερικού όπου λειτουργούν πετυχημένα πάνω πενήντα χρόνια.
Έψαξα, ρώτησα και βρήκα τους κατάλληλους συνεργάτες και πριν πέντε χρόνια δημιουργήθηκε η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στόχο έχει να βοηθήσει ανθρώπους να ξεφύγουν από το πρόβλημα των ναρκωτικών και να ζήσουν μια ζωή ελεύθερη χωρίς ουσίες.
Πρώτο μέλημά μας ήταν να βρεθεί ένας χώρος όπου θα στεγαστούμε και στη συνέχεια να ξεκινήσει η προσπάθεια να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για αυτό που συνήθως είναι γνωστό ως “μάστιγα των ναρκωτικών”.
Όσοι εθισμένοι μας προσεγγίζουν για να βοηθηθούν, φιλοξενούνται και σιτίζονται σε έναν πλήρως διαμορφωμένο χώρο λίγο έξω από τήν Θεσσαλονίκη, για όσο διάστημα διαρκεί ή θεραπευτική διαδικασία.

Είναι Χριστούγεννα…Πώς βιώνουν αυτές τις μέρες όσοι είναι εξαρτημένοι από ουσίες;
ΚΩΣΤΑΣ: Είναι μία πολύ επικίνδυνη περίοδος. Υπάρχει πολλή μεγάλη ροή συναισθημάτων στον κόσμο γύρω μας. Οι εξαρτημένοι δε μπορούν να το διαχειριστούν με αποτέλεσμα να γίνεται κατάχρηση αυτές τις μέρες.
ΕΥΑ: Όταν είσαι στη χρήση δεν καταλαβαίνεις ούτε Χριστούγεννα , ούτε γιορτές. Όλες οι μέρες είναι ίδιες , πρέπει ναβρείς να πάρεις τη δόση σου για να μην πονάς….

Διαβάστε ακόμα:

Λήστεψαν παιδάκια που έλεγαν τα κάλαντα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε