Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μικροεπεισόδια και συνθήματα στην Πρέβεζα – Κανένας βουλευτής στην παρέλαση-Video

φωτό από atpreveza.gr
φωτό από atpreveza.gr

Όλοι σχεδον οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης γύρισαν το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά όταν παρήλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων..

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις πριν την έναρξη της παρέλασης και μετά το τέλος της ενώ αξιοσημείωτη είναι η καθολική απουσία των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, καθώς στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Οι δύο βουλευτές Πρέβεζας, ο κ. Δημήτρης Τσουμάνης και ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος, απουσίαζαν και το «παρών» έδωσαν μόνο οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προεξεχόντων του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου κ. Χρήστου Μπαϊλη.

Όπως αναφέρει το atpreveza.gr η λαϊκή συνέλευση πολιτών Πρέβεζας και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, είχαν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πριν την έναρξη της παρέλασης.

Οι αστυνομικοί «έφραξαν» το δρόμο δημιουργώντας έναν κλοιό με αποτέλεσμα να υπάρξει κάποια «εστία» έντασης και ορισμένες μικροσυμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν στο πλαϊνό πεζοδρόμιο και η παρέλαση διεξήχθη κανονικά.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι περισσότεροι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης, έστρεψαν το κεφάλι προς την αντίθεση κατεύθυνση, όταν παρήλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Οι διαδηλωτές όσο διαρκούσε η παρέλαση φώναζαν συνθήματα, ενώ μετακινήθηκαν στη συνέχεια στο χώρο του πάρκινγκ, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, οι συγκεντρωμένοι μετακινήθηκαν σε σημείο κοντά στην είσοδο της Πυροσβεστικής με σκοπό να παρελάσουν. Οι αστυνομικοί είχαν εντολές να τους σταματήσουν και δημιούργησαν εκ νέου κλοιό.

Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές, μέχρι η αστυνομία να αφήσει τελικά τους διαδηλωτές να παρελάσουν στη Σπηλιάδου, αφού βέβαια είχε ολοκληρωθεί η μαθητική παρέλαση.

Προσαγωγές δεν έγιναν, ενώ οι διαδηλωτές έκαναν πορεία και στην παραλία φωνάζοντας συνθήματα.

Ηχηρή ήταν και η απουσία της ομοσπονδίας θυμάτων και αναπήρων πολέμου, αφού τα μέλη της είχαν πάρει απόφαση να μην παρελάσουν στην Ήπειρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε