Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μικροεπεισόδια στις συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων και Χρυσαυγιτών στη Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια στις συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων και Χρυσαυγιτών στη Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τις παράλληλες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» και των μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένταση, με φραστικές επιθέσεις και μικροσυμπλοκές μεταξύ μελών της «Χρυσής Αυγής» και του κινήματος των “αγανακτισμένων” πολιτών σημειώθηκε σε δύο περιπτώσεις, αλλά με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν ισχυρή παρουσία στην περιοχή της παραλίας, η κατάσταση εκτονώθηκε.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν ως σημείο συνάντησης το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Τσιμισκή, ενώ οι “αγανακτισμένοι” πολίτες συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε μέρα, στον Λευκό Πύργο και απέκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το μνημείο.

Για σήμερα, στη συγκέντρωση των “Αγανακτισμένων” στον Λευκό Πύργο, είναι προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα «Χρέος και Οικονομία», με ομιλητές τον αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, δημοσιογράφο και πολιτικό Μανόλη Γλέζο, τον καθηγητή του ΑΠΘ, Σπύρο Μαρκέτο και τον οικονομολόγο Πέτρο Σταυρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι διοργανώνει την αποψινή συγκέντρωση, προκειμένου να στηλιτεύσει, όπως υποστηρίζει, την ενέργεια της κυβέρνησης της πΓΔΜ να τοποθετήσει ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, η κίνηση “Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης”, κάλεσε την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε