Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητροπολίτης Κονίτσης: “Ειδωλολατρικό απομεινάρι το καρναβάλι”

Μητροπολίτης Κονίτσης: “Ειδωλολατρικό απομεινάρι το καρναβάλι”

Για ειδωλολατρικά… απομεινάρια και σπατάλες που δεν αρμόζουν στους χαλεπούς καιρούς έκανε λόγο αναφερόμενος στο καρναβάλι ο Μητροπολίτης Κόνιτσας.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα, εξέφρασε με ανακοίνωση του, την θλίψη και την αντίθεση του για τη διοργάνωση του καρναβαλιού στην πόλη.

Ο μητροπολίτης τονίζει ότι ενώ “η οικονομική κρίση πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις της ακριτικής επαρχίας κάποιοι μοιάζουν να ζουν σε άλλον πλανήτη”.

Ο Μητροπολίτης αναρωτιέται επίσης ποιος θα χορηγήσει τα ποσά για τις εκδηλώσεις αυτές και τονίζει ότι “είναι καιρός να σοβαρευτούμε”.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη στους κατοίκους της Κόνιτσας:

“Αγαπητοί αδελφοί,

Με πολλή θλίψη πληροφορήθηκα ότι κάποιοι ετοιμάζουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην μικρή μας πόλη. Με έθλιψε και με θλίβει όχι μόνο το γεγονός, πως τα καρναβάλια είναι απομεινάρια ειδωλολατρικά, αλλά και το ότι σε καιρούς, που η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ενώ “παίζονται” θέματα επιβιωσεως ολόκληρης της ακριτικής μας Επαρχίας, κάποιοι μοιάζουν να ζουν σε άλλο πλανήτη!

Ερωτώ τους αρμοδίους: Ποιός θα χορηγήση τα χρηματικά ποσά που θα απαιτήσουν οι καρναβαλικές – βακχικές εκδηλώσεις ; Σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς επιτρέπονται τέτοιου είδους σπατάλες και ξεφαντώματα ; Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να σοβαρευτούμε. Και να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να πράξουμε για την σωτηρία αυτού του τόπου από όσα καταλυτικά σχεδιάζει η Πολιτεία.

Διαφορετικά, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και για όσα τυχόν δεινά θα επακολουθήσουν θα φταίμε αποκλειστικά εμείς. Ελπίζω να ακούσετε την αγωνιώδη φωνή του Επισκόπου σας, ο οποίος πάντοτε έχει σταθεί στο πλευρό σας. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Στώμεν καλώς”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε