Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Mυστήριο πίσω από το τροχαίο στο οποίο ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια

Φωτό από CretaLive
Φωτό από CretaLive

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της απίστευτης τραγωδίας, που γράφτηκε στην άσφαλτο τον περασμένο Ιούλιο και ξεκλήρισε μια τετραμελή οικογένεια από το Ηράκλειο, δίνει μια μαρτυρία που υπάρχει στη δικογραφία

Σύμφωνα με το δικηγόρο Μιχάλη Χριστοφάκη ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης Ευ. Πολάκη που οδηγούσε το μοιραίο όχημα “ελάχιστα λεπτά πριν το πολύνεκρο θανατηφόρο δυστύχημα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της 15χρονης Άννας με τη γιαγιά της”.

Αυτό λέει στην “Πατρίδα” ο κ. Χριστοφάκης ο οποίος τονίζει ότι το στοιχείο αυτό προκύπτει μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση και αποδεικνύει ότι η 37χρονη οδηγός δεν αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως αναφέρει το cretalive.gr η γιαγιά της άτυχης 15χρονης εκείνο το βράδυ επικοινώνησε με την εγγονή της, ρωτώντας τη σε ποιο σημείο βρίσκονταν. Η ανήλικη είπε ότι ήταν ελάχιστα μέτρα πριν από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, ενώ ακούστηκε και η φωνή της οδηγού. “Άρα μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών, δεν ήταν δυνατόν να κοιμηθεί στο τιμόνι η οδηγός” υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η επικοινωνία ήταν γύρω στη 1.17 π.μ και το δυστύχημα σημειώθηκε δύο με τρία λεπτά μετά.

Η 15χρονη Άννα Σφακιανάκη -φωτό από cretalive.gr

“Πρόκειται για ένα ανεξιχνίαστο θανατηφόρο τροχαίο” ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προκύπτει ότι κανένα από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αυτό ήταν το πρώτο και βασικό ζητούμενο της αστυνομικής έρευνας. Επίσης από τη νεκροψία- νεκροτομή που έγινε η οδηγός διαπιστώθηκε ότι δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο να σχετίζεται με το θανατηφόρο τροχαίο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν υπήρξε κάποια βλάβη στο αυτοκίνητο που να ευθύνεται για την ανείπωτη τραγωδία, ενώ από την προανακριτική διαδικασία οι αστυνομικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα.

Η 37χρονη οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ήταν προσεκτική, τηρούσε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν υπήρχαν αναφορές κατά το παρελθόν για παράβαση του ορίου ταχύτητας.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην εθνική οδό στο ύψος του ΚΤΕΟ.

Το αυτοκίνητο της οικογένειας κινούνταν στο ρεύμα προς Ηράκλειο, όταν λίγα μέτρα μετά τον κόμβο του Καρτερού η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο εξετράπη, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος και στη συνέχεια με σφοδρότητα χτύπησε στο τσιμεντένιο τοιχίο.

H μικρότερη κόρη της οικογένειας, Ζάμπια -φωτό από cretalive.gr

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν δυστυχώς νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Νεκροί σε τροχαίο οι γονείς και τα 2 τους παιδιά 11 και 15 ετών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε