Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μυτιλήνη: ”Έσβησαν” αβοήθητα σε αμπάρι πλοίου δύο άλογα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου δύο αλόγων κατά τη μεταφορά τους στο γκαράζ του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Μυτιλήνη, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τις συνθήκες μεταφοράς των ζώων…

Λίγες μόλις ημέρες μετά την απάντηση του Επιτρόπου Υγείας και Καταναλωτών κ. Ντάλι προς τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος είχε ζητήσει με ερώτησή του να τεθεί μέγιστο όριο στις μεγάλης διάρκειας μεταφορές των κτηνοτροφικών ζώων, το θέμα της μεταφοράς των ζώων έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή το τραγικό περιστατικό θανάτου δύο αλόγων κατά τη μεταφορά τους στο γκαράζ του πλοίου της γραμμής Πειραιά – Μυτιλήνη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ”θέλουμε να εκφράσουμε την εντονότατη αγανάκτηση και αποδοκιμασία μας για τις απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς των ζώων, σε τέτοιος χώρους, χωρίς οποιεσδήποτε στοιχειώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας, με συνέπεια το θάνατό τους”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ τα δύο άλογα πρέπει να βρήκαν εφιαλτικό θάνατο, αφού οι συνθήκες παραμονής τους στο γκαράζ του πλοίου, λόγω κυρίως της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των υψηλών θερμοκρασιών, ήταν αυστηρά ακατάλληλες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη ζωή τους.

Τα δύο άλογα ταξίδευαν ασυνόδευτα και μάλλον δεν είχε φροντίσει κανείς ούτε να τα ταΐσει, αλλά ούτε να τους βάλει νερό! Επόμενο ήταν να μην αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες και να βρουν τραγικό τέλος. Τα γκαράζ των πλοίων κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έλλειψη οξυγόνου και τις αναθυμιάσεις από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων είναι τελείως ακατάλληλοι χώροι για τη μεταφορά ζώων (εκτός αν η πρόθεση είναι να τα σκοτώσουν).

Οι οικολόγοι πράσινοι ζητούν: σε πρώτη φάση να εφαρμοστεί αυστηρά ο υπάρχον Κανονισμός αλλά και να ορισθεί ένα νέο βελτιωμένο και σαφές πλαίσιο μεταφοράς ζώων που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους και θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή μεταχείριση τους κατά τη μεταφορά.

Τέλος, ”ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες να αντιδρούν, να καταγγέλλουν και να δημοσιοποιούν παράνομες, ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που, λόγω έλλειψης στοιχειώδους αντίληψης και ευαισθησίας, ταλαιπωρούν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ζώων”.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε