Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Ο γύρος της Ανατολής με μεταχειρισμένη μηχανή-Φωτό και βίντεο!

ΦΩΤΟ από lesvospost.gr
ΦΩΤΟ από lesvospost.gr

Κατάφερε να ταξιδέψει σε 14 χώρες της Ανατολής μέσα σε 2 χρόνια και 2,5 μήνες – Η περιπέτειά του έγινε βιβλίο και ο ίδιος σημείο αναφοράς…

Οι φίλοι των μηχανών, των ταξιδιών και των βιβλίων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, στο κατάμεστο από περίπου 100 ακροατές καφέ μπαρ Εν τεχνών στην Μυτιλήνη, την παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Βροχίδη με τίτλο «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή».

Το βιβλίο αποτελεί την καταγραφή εμπειριών, χρωμάτων, αρωμάτων, ακουσμάτων πολιτισμών, τρόπου ζωής και ανθρώπων από τον συγγραφέα, μέσα στα 2 χρόνια και 2,5 μήνες που ταξίδεψε σε 14 χώρες της Ανατολής με μια μοτοσικλέτα.
ΦΩΤΟ από lesvospost.gr
Το παράτολμο εγχείρημα του Ηλία Βροχίδη αποτελούσε για αυτόν από μικρό παιδί ένα όνειρο ζωής που ξεπήδησε μέσα από την αγάπη του για τα ταξίδια, τη φύση και τον άνθρωπο.
ΦΩΤΟ από lesvospost.gr
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ταξιδεύει σαν τουρίστας, αλλά σαν ένας εξερευνητής ανθρώπων και πολιτισμών, καθώς έτσι νιώθει ότι έχει μια σφαιρική εικόνα για τον κόσμο τον οποίο ζει. «Παίρνοντας όποιο κομμάτι μου αρέσει από κάθε εικόνα, δημιουργώ το παζλ της δικής μου ψυχής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου…

Βέβαια ένα τέτοιο ταξίδι γίνεται όχι μόνο για να εξερευνήσει κανείς τον κόσμο γύρω του, αλλά πρώτα από όλα για να εξερευνήσει τον ίδιο του τον εαυτό». Το ταξίδι για την πραγματοποίηση του ονείρου ξεκίνησε στις 14 Απριλίου 2007 από τη Θεσσαλονίκη και διήρκεσε 800 μέρες.
ΦΩΤΟ από lesvospost.gr
Ο 23 χρόνος τότε Βροχίδης, με συντροφιά μια μεταχειρισμένη μηχανή, λιγοστά υπάρχοντα και εξοπλισμό και τις γνώσεις του, έφτασε μέχρι τη μακρινή Ανατολή διασχίζοντας 14 χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κυργιζστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία και Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλυψαν το παράτολμο εγχείρημα του τολμηρού νεαρού Θεσσαλονικιού. Επιστρέφοντας από την Ανατολή στις 27 Ιουνίου 2009, ο Βροχίδης αποφάσισε να μεταφέρει στο ευρύ κοινό την οδύσσειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αρχαία Ολυμπία:Μίλησε το DNA και αποκάλυψε τον εγκέφαλο της ληστείας του μουσείου!

Πήλιο:Βγήκε στην αυλή και βρήκε κρεμασμένο τον άντρα της,στην κληματαριά!

Θεσσαλονίκη:Δάκρυα για τα ΚΤΕΛ-”Αν υπάρχει κράτος ας έρθουν να βάλουν πετρέλαιο”!

Ηλεία: Εργαζόμενοι κατέβαζαν πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή της υπηρεσίας τους!

Κρήτη:Συνύπαρξη 35 ζώων σε σπίτι-Μαζί άλογα,σκυλιά και γάτες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε