Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Οι αστυνομικοί πήραν… τις κιθάρες – Δείτε το βίντεο!

Το ρεπερτόριό τους, περιελάμβανε κυρίως τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ όπως θα δείτε τέτοιου είδους κινητοποίηση είχαν ξανακάνει και στο πρόσφατο παρελθόν…

Το είδαμε κι αυτό… Κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη, ένστολοι που διαδήλωναν πήραν την… κιθάρα τους και… ερμήνευσαν περπατώντας ένα ρεπερτόριο που συμπεριελάμβανε από το ο «Δρόμος είχε τη δική του ιστορία» μέχρι το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»!

Οι αστυνομικοί με αυτό τον τρόπο, διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και για την εργασιακή εφεδρεία, που όπως έλεγαν ”όλα αυτά μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση”.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί του νησιού είχαν πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία και στις 10 του περασμένου Οκτώβρη. Τότε μετά το τέλος των ομιλιών, ξεκίνησε πορεία από την Πλατεία Σαπφούς προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου οι επικεφαλής των Σωματείων επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας.

Στη διάρκεια της πορείας, αστυνομικοί με κιθάρες τραγουδούσαν «παραπονεμένα λόγια», διασκεδάζοντας – όσο μπορούσαν – την αγωνία τους για τη μισθολογική τους κατάσταση και τις συνθήκες δουλειάς τους…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε