Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Στα χέρια οικονομικού εισαγγελέα, ο φάκελος της αυτοκτονίας γιατρού!

Η είδηση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία – Ο αυτόχειρας είχε κατηγορηθεί για παράνομες συνταγογραφήσεις και για χορηγία συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά…

Μέσα στη μέρα, αναμένεται στο νησί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής, για να διαπιστώσει τα όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια στο ΙΚΑ Μυτιλήνης και αν ευσταθούν τα όσα ακούγονται περί οικονομικών σκανδάλων, με πρωταγωνιστή τον αυτόχειρα γιατρό.

Ο εν λόγω γιατρός του ΙΚΑ, αυτοκτόνησε το περασμένο καλοκαίρι. Είχε αφήσει σημείωμα που υποδείκνυε το σημείο που θα έβρισκαν το πτώμα του. Συγγενείς του, τον βρήκαν κρεμασμένο σε δέντρο στο δάσος του Άι-Γιώργη στην περιοχή της Κουτσουμπάρας αμέσως μετά το αεροδρόμιο.

O αυτόχειρας – που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία – είχε κατηγορηθεί για παράνομες συνταγογραφήσεις και εξετάσεις αλλά και για χορηγία συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν σαν αποτέλεσμα να φεσωθεί η υπηρεσία του.

Η φημολογία για την άφιξη του οικονομικού εισαγγελέα, ξεκίνησε σύμφωνα με την emprosnet.gr, από στέλεχος του υγειονομικού τμήματος του ΙΚΑ. Aνέφερε ότι ο ίδιος όπως και συνάδελφοί του έχουν κληθεί στο ΣΔΟΕ, ενόψει προγραμματισμένης επίσκεψης του οικονομικού Εισαγγελέα που διερευνά υπόθεση οικονομικού εγκλήματος που σχετίζεται με το ΙΚΑ Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η υπόθεση διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ, από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ που ερεύνησαν την υπόθεση. Για την ίδια υπόθεση όμως, αναφέρθηκε ότι εκκρεμεί και άλλος έλεγχος, που όμως θα διενεργηθεί απ’ τις οικονομικές υπηρεσίες, κι όχι απ’ το Ίδρυμα. Για αυτόν τον έλεγχο φέρεται να έρχεται και ο Οικονομικός Εισαγγελέας στη Μυτιλήνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε