Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία για Έλληνες και πρόσφυγες”

“Να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία για Έλληνες και πρόσφυγες”

Έκκληση απευθύνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης.

Δημόσια έκκληση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια σχολείων που έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και χρόνια για τις ανάγκες στέγασης τόσο Ελλήνων όσο και προσφύγων απευθύνει μέσω του politischios.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ως συλλογικότητες, ως άτομα, τούτες τις δύσκολες ώρες και μέρες ολιγωρήσαμε έναντι των συνανθρώπων μας, Ελλήνων και αλλοδαπών.

Ας σκεφθούμε ότι όσοι δοκιμάζονται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι συνάνθρωποί μας, επομένως έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον καθένα μας. Η όποια υστέρηση της κεντρικής διοίκησης δεν δικαιολογεί την εν μέρει αντίστοιχη δική μας. Γνωρίζουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες, ταγοί και πολίτες, κατά το παρελθόν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων, έστω κι αν δεν ήταν της αρμοδιότητάς τους. Ό,τι δεν μπορέσαμε να πράξουμε τις προηγούμενες μέρες είναι δυνατό να το πράξουμε τώρα».

Ο κ. Καλάργαλης σημείωσε μάλιστα ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συναινεί να παραχωρήσουν, για προσωρινή στέγαση, οι Δήμοι τα κτίρια των σχολείων που έχουν πάψει να λειτουργούν από χρόνια. «Προτρέπουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, εφόσον το επιθυμούν, να συμβάλουν πέραν των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων στην υποστήριξη των μαθητών, καθώς και άλλων παιδιών και εφήβων που βρίσκονται στις Δομές Φιλοξενίας των νησιών», προσέθεσε τονίζοντας ότι είναι καιρός ο καθένας να μη σκέφτεται μόνο τον εαυτό του.

Πηγή: politischios

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε