Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέο κρούσμα στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 13χρονη μαθήτρια με δηλητηρίαση από ναφθαλίνη

Λίγες ημέρες μετά από τη λιποθυμία καθαρίστριας από ναφθαλίνη στο 3ο Λύκειο στο Αγρίνιο, ένα νέο κρούσμα με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια επιτείνει την ανησυχία για την επικίνδυνη «μόδα».

Η εφημερίδα «Συνείδηση» αποκαλύπτει ότι μια 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου της πόλης, διακομίσθηκε την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο Αγρινίου, όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία γιατί εισέπνευσε ναφθαλίνη.

Το συμβάν καταγγέλλει η ίδια η οικογένεια, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι το περιστατικό απέκρυψε η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Όπως βλέπετε στο έγγραφο, η μαθήτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να κάνουν διάγνωση για δηλητηρίαση από ναφθαλίνη.

ναφθαλίνη

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια καταγγελία, την ίδια μέρα με αντίστοιχα συμπτώματα που προκλήθηκαν από ναφθαλίνη, μεταφέρθηκαν τουλάχιστον άλλοι δύο μαθητές στο νοσοκομείο από το ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Συείδηση, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου ακόμη δεν έχει λάβει την παραμικρή θέση για το θέμα. Με προχθεσινή της ανακοίνωση η Β’ ΕΛΜΕ εκτός από το γεγονός ότι εστιάζει στην –ομολογουμένως- ανεπαρκή φύλαξη των σχολικών κτιρίων, εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ.

Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων με ναφθαλίνη

Τα περιστατικά πλέον είναι αναρίθμητα και συνεχίζονται με αυξημένη συχνότητα. Από την πλευρά του πάντως ο νέος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου πραγματοποιεί σειρά επαφών τις τελευταίες ώρες με τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής προσπαθώντας να δώσει λύση…

Το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στις αρχές Οκτωβρίου από μαθητές που ήθελαν να μην κάνουν μάθημα.

Τότε, μάλιστα, διευθυντής σχολείου είχε υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι επιθέσεις με τη ναφθαλίνη ωστόσο συνεχίστηκαν καθώς μέσα σε έντεκα ημέρες καταγράφηκαν δέκα κρούσματα.

πηγή: sinidisi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις