Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Noσοκομείο Ρίου: Αντί για αξονική… σπινθηρογράφημα λόγω ελλείψεων!

Noσοκομείο Ρίου: Αντί για αξονική… σπινθηρογράφημα λόγω ελλείψεων!

Tριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν σε κάποια νοσηλευτικά ιδρύματα εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε φάρμακα και ιατρικά υλικά.

Η κατάσταση οφείλεται στι γεγονός πως οι εταιρίες που προμηθεύουν το ΕΣΥ έχουν προχωρήσει σε εμπάργκο διεκδικώντας την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκατάλειψης του ΕΣΥ, είναι τα όσα αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και πυρηνικός γιατρός του Νοσοκομείου Ρίου Κώστας Γιαννάκενας.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει σκιαγραφικό υλικό, το οποίο χορηγείται στο ασθενή πριν την αξονική εξέταση. Έτσι, το Σαββατοκύριακο, όσοι ασθενείς κρίθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να κάνουν αξονική, έκαναν… σπινθηρογράφημα εξαιτίας της έλλειψης σκιαγραφικού!

Το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί, φυσικά την κορυφή του παγόβουνου, αφού όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκενας, οι ελλείψεις σε καθημερινά υλικά είναι καθεστώς.

«Τη μία ημέρα έχουμε γάντια, αλλά δεν έχουμε βαμβάκι, ενώ την άλλη ημέρα μπορεί να έχουμε βαμβάκι να έχουν τελειώσει τα γάντια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε