Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συλλήψεις στην Κίμωλο για το δέσιμο ζώων

Συλλήψεις στην Κίμωλο για το δέσιμο ζώων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε συλλήψεις, σύμφωνα προχώρησε τη Δευτέρα η αστυνομία στην Κίμωλο, μετά από σχετική έρευνα για “παστούρωμα” ζώων. Το δέσιμο δηλαδή, των ποδιών των ζώων.

Αφορμή ήταν η καταγγελία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για παθητική κακοποίηση ζώων στην Κίμωλο, που αφορούσε “παστούρωμα” και μη τήρηση των κανόνων διαβίωσης των ζώων. Τι δήλωσε ο δήμαρχος Κιμώλου…

Η καταγγελία της Ομοσπονδίας περιείχε και φωτογραφίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων (ιπποειδή, κατσίκια κ.ά.). Η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στo Cyclades Voice ο δήμαρχος Κιμώλου, Κώστας Βεντούρης, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν οι κάτοικοι σε αυτά που απαιτούνται και να αλλάξει η νοοτροπία, αφού οι περισσότεροι και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία διατηρούν λίγα ζώα για τις ανάγκες της οικογένειας και δεν είναι εύκολο να εφαρμόσουν όσα η σχετική νομοθεσία ορίζει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ένταση που δημιουργήθηκε λόγω των συλλήψεων σε κατοίκους του νησιού που αρχικά προσανατολίζονταν να αντιδράσουν δυναμικά αλλά τελικώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Ακούστε τι είχε πει η υπεύθυνη για το θέμα από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, Βίκυ Χρήστου, στη Δανάη Μαύρου και στον Aegean Voice 107.5, με αφορμή και πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία από κοινού με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων, προς κάθε αρμόδια αρχή των Κυκλάδων προκειμένου να ενεργήσουν για την εξάλειψη της βάρβαρης πρακτικής του “παστουρώματος” στις Κυκλάδες .

Πηγή: cycladesvoice

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις