Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Σεπτέμβρης στη Θεσσαλονίκη είναι μήνας… οικολογίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ΔΕΘ θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας αλλά την ίδια ώρα, έχουν προγραμματιστεί τρεις “οικογιορτές”.

Οι επόμενες μέρες είναι γεμάτες από οικολογικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται εύκολα ο Σεπτέμβρης ως μήνας οικολογίας!

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, στο Πέτρινο Σχολείο του τοπικού διαμερίσματος Χορτιάτη, όπου ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χορτιάτη “Αφανός” διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας.

Το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή, περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, ποίηση, δρώμενα για παιδιά, κουκλοθέατρο και κινηματογράφο. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει διαρκής έκθεση βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων με οικολογικά υλικά καθώς επίσης και έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής.

Ακολουθεί το “Greenwave Festival” που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Ξαρχάκου και στο Θέατρο Κήπου από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, την Ορνιθολογική Εταιρεία, το Δίκτυο ενεργών πολιτών Χορτιάτη και την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης.

Τέλος, από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Νέας Ελβετίας η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας με τη συμμετοχή 120 παραγωγών και φορέων της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Η 1η Γιορτή Παγωτού στην Καλαμαριά!

Η Στυλίδα του Απόστολου Γκλέτσου στη ΔΕΘ

Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται να υποδεχτεί την ΔΕΘ – Δείτε φωτό

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε