Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΟΑΕΔ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για απασχόληση στη δημόσια Υγεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρχίζει το πρωί της Πέμπτης (03.08.2017) η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο “Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 1.135 ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’ 205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει”.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από αύριο, στις οκτώ το πρωί, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο διευθυντής Γραμματείας της διοίκησης του ΟΑΕΔ, Τάσος Πεχλιβανίδης.
Οι αιτήσεις αφορούν “σε ανθρώπους με συγκεκριμένες ειδικότητες”. Πρόκειται – όπως είπε ο κ. Πεχλιβανίδης -για ειδικότητες στις οποίες καταγράφονται ελλείψεις. Αυτά τα κενά, εντόπισε το υπουργείο Υγείας με έρευνα που έκανε σε όλους τους φορείς τους οποίους εποπτεύει και, το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη των ελλείψεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, με συγκεκριμένες θέσεις.
“Βγαίνει ένα πρόγραμμα για 1.135 θέσεις ανέργων με συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο δημόσιο τομέα της Υγείας για δώδεκα μήνες” ανέφερε χαρακτηριστικά. Το πρόγραμμα – απευθύνεται σε όλους τους ανέργους – τόνισε ο κ. Πεχλιβανίδης και συμπλήρωσε ότι δίνεται μια προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού και στους μακροχρόνια ανέργους. Αναφερόμενος στο πεδίο του κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Πεχλιβανίδης τόνισε – μεταξύ άλλων -ότι “φέτος έχουμε 190.000 ωφελούμενους”, πρόγραμμα που συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο του 2018, όπως είπε.
Σε ό,τι αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ο κ. Πεχλιβανίδης σημείωσε ότι είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι αρχίζει και διαμορφώνεται κατασκηνωτική κουλτούρα στην Ελλάδα. “Αρχίζουν και τα παιδιά που πήγαν πέρυσι να το λένε στα υπόλοιπα παιδιά, οπότε φέτος η συμμετοχή και σε αριθμό αιτήσεων ήταν πολύ μεγαλύτερη και τουλάχιστον οι επιταγές που εγκρίναμε, φτάσανε στις 50.000 με 55.000. Απ΄ ό,τι μαθαίνω πηγαίνει καλά η κατασκηνωτική περίοδος” σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε