Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Όχι”από τους δήμους Πάτρας και Πρέβεζας, στο χαράτσι της ΔΕΗ!

Οι πολίτες πιέζουν και όπως φαίνεται βρίσκουν συμμάχους στις δημοτικές τους αρχές…

Κατά του ειδικού τέλους της ΔΕΗ τάσσεται ο δήμος Πατρέων, ύστερα από απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την απόφαση, ο δήμος θα παράσχει νομική βοήθεια προς τους πολίτες, σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με το ειδικό τέλος, ενώ θα θέσει στην υπηρεσία των δημοτών και τον τομέα του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού θα αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση, σε περιπτώσεις δημοτών, που κρίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ομόφωνο ”όχι” στο χαράτσι και από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Μετά από συζήτηση αρκετής ώρας παρουσία δεκάδων πολιτών ψηφίστηκε η πρόταση της Λαϊκής συνέλευσης πολιτών για όσους πολίτες αδυνατούν αλλά και για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το σκεπτικό της επιστολής που θα στείλει στη ΔΕΗ, με το οποίο θα ζητά την αναστολή της είσπραξης μέχρι 2 Δεκεμβρίου μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει αρκετοί Δήμοι και πολλές Κινήσεις Πολιτών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης τόνισε ότι τα μέτρα πλήττουν πολύ σοβαρά τα νοικοκυριά τονίζοντας ότι το θέμα θα ειδωθεί με κοινωνική ευαισθησία από πλευράς του Δήμου ενώ σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο και τους νομικούς του Δήμου θα παρασχεθεί στήριξη στους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Αντιδράσεις για το χαράτσι και στα Χανιά

Kοντά στους πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του οργάνου, καθώς και σε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων για την πρόθεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλίες εν αναμονή και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Δεν μπορούμε να πούμε στους πολίτες να μην καταβάλουν το τέλος. Πρέπει ωστόσο να βρούμε τρόπους να στηριχθούν όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν», τόνισε.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, η αδυναμία καταβολής του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από πολίτες προκαλεί οικονομικά προβλήματα και στους δήμους, καθώς μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ γίνεται και η είσπραξη των δημοτικών τελών.

Eν τω μεταξύ, ο εκβιασμός του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ “ή πληρώνετε το χαράτσι ακόμη κι αν έχουμε κάνει λάθος και μετά τα βρίσκουμε ή σας κόβουμε το ρεύμα” δεν πέρασε! Έστω και με προσωρινή διαταγή, ζευγάρι από την Καλαμάτα κατάφερε να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί αρνήθηκε να πληρώσει το υπέρογκο τέλος ακινήτων που τους… έφτασε με το λογαριασμό της ΔΕΗ, το Νοέμβριο. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
“Με σύνταξη 600 ευρώ πως θα πληρώσω το χαράτσι των 400 ευρώ;”

Έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας η ΓΕΝΟΠ!

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το χαράτσι της ΔΕΗ

Όχι από το δικαστήριο σε 90χρονη που είχε προσφύγει κατά του τέλους ακινήτων

Μπάχαλο με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ – Μπαλάκι οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους

Προσοχή! Έχει λάθη το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

Οι ουρές της… οργής στη ΔΕΗ για το χαράτσι – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε