Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Οχυρώθηκαν” στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν τον χιονιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πανέτοιμος είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις, όπως έγινε γνωστό, σε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, ήδη υπάρχουν 250 τόνοι αλατιού στις αποθήκες του δήμου για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης ενώ έχουν φροντίσει να προμηθευτούν άλλους 300 τόνους.

Βασικός στόχος σε περίπτωση χιονιά, είναι να διατηρηθούν ανοιχτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι πολίτες στις μετακινήσεις τους. Για το λόγο αυτό, σε 60 σημεία του κέντρου αλλά και σε περιοχές όπως η Ανω Πόλη, οι Σαράντα Εκκλησιές και η Τριανδρία, έχουν τοποθετηθεί ειδικά σακουλάκια με αλάτι.

“Εάν ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις βράδυ στόχος μας είναι να επέμβουμε άμεσα με αλατιέρες και υδροφόρα οχήματα ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι έως τις 5:30 τα ξημερώματα που ξεκινούν οι κάτοικοι για τις δουλειές τους. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε καθαρούς τους δρόμους για την διέλευση των λεωφορείων χωρίς αλυσίδες” δήλωσε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος.

Στη διάθεση του δήμου, εκτός από τους εθελοντές, θα βρίσκονται φέτος και οι ιδιοκτήτες των ταξί που αποφάσισαν να εφοδιάσουν ένα μέρος του στόλου τους με ειδικές αλυσίδες, τα οποία σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης, θα μεταφέρουν δωρεάν τους πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Για το ενδεχόμενο πλημμύρας τονίστηκε πως θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά τα φρεάτια.
Δείτε εδώ αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Διαβάστε ακόμα:
Στα λευκά ντύθηκε το Καρπενήσι – ΒΙΝΤΕΟ

Ηγουμενίτσα: Μέσα στο καταχείμωνο… χωρίς θέρμανση οι παιδικοί σταθμοί!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε