Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουκρανικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό και τα προϊόντα της Κρήτης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τουρισμό και τα κρητικά προϊόντα έδειξαν Ουκρανοί επενδυτές, με τους οποίους συναντήθηκε στο Κίεβο ο περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τόσο οι Ουκρανοί επιχειρηματίες όσο και ο περιφερειάρχης Κιέβου, διαβεβαίωσαν τον Σταύρο Αρναουτάκη ότι θα έρθουν στην Κρήτη τον Μάιο, ώστε να εξετάσουν από κοντά τις δυνατότητες συνεργασιών και επενδύσεων.

Κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο κύριος Αρναουτάκης συμμετείχε σε συνάντηση επιχειρηματιών όπου απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους για επενδύσεις στο νησί, ενώ παράλληλα έδωσε συνεντεύξεις σε πέντε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τις μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες της Κρήτης.

Τις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ άνοιξαν οι περιφερειάρχες Κρήτης, Κιέβου και ο δήμαρχος της πόλης.

Ο κύριος Αρναουτάκης, κατά την ομιλία του, έκανε μια σφαιρική παρουσίαση της Κρήτης σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό, την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι «από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα η Κρήτη υπήρξε πάντα μια εξωστρεφής περιοχή, με χαρακτηριστικά στοιχεία την ανοιχτή κοινωνία, την έντονη διάθεση φιλοξενίας, υποδοχής και αποδοχής “του άλλου”- αξίες που για να τις αισθανθείς αρκεί να έλθεις σ΄επαφή με τους κατοίκους της».

Ο περιφερειάρχης είπε ωστόσο, πως η Κρήτη «δεν είναι μόνο ιστορία ή ένα νησί με ήλιο και θάλασσα» και εξήγησε:

«Είναι ένας ευλογημένος τόπος που παράγει μοναδικά προϊόντα φημισμένα για την υγιεινή και γευστική τους αξία (ελαιόλαδο, μέλι, κρασί, ελιές, τυροκομικά προϊόντα, φρούτα κλπ). Προϊόντα που αποτελούν τη βάση της διεθνώς αναγνωρισμένης κρητικής διατροφής.

Επίσης, η Κρήτη κατέχοντας στρατηγική θέση στη νοτιανατολική Μεσόγειο αποτελεί αδιαμφισβήτητα και ελκυστικό τόπο για επενδύσεις. Η θέση αυτή ενισχύεται από την ύπαρξη και λειτουργία σημαντικών ερευνητικών- τεχνολογικών και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων».

Ο κύριος Αρναουτάκης κάλεσε τους Ουκρανούς επιχειρηματίες να γνωρίσουν την Κρήτη και κατέληξε:

«Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή μας συνάντηση ανοίγει νέους ορίζοντες στις σχέσεις μας. Σχέσεις που θα μας δώσουν πολλές νέες ευκαιρίες να ξαναβρεθούμε».

Διαβάστε ακόμα:
Κι όμως οι ξένοι λένε “ναι” στην Ελλάδα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε