Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Π. Ψωμιάδης: ”Θα συνεχίσω να είμαι καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μου”

“Δε με ενδιαφέρει να ξαναγίνω βουλευτής” δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την παύση του από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ.Ψωμιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό κοινοβούλιο, στη συνέντευξη που παραχώρησε, περιστοιχισμένος από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μια μέρα μετά την υπογραφή της απόφασης που τον θέτει σε αργία από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που τον θέτει σε αργία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, τη χαρακτήρισε άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, ανέφερε ότι δεν στηρίζεται πουθενά. “Δεν μπορεί ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να με θέσει σε αργία” είπε.

Έκανε τέλος λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν στον γενικό γραμματέα με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια με στόχο την πολιτική του δίωξη.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για να ζητήσει τη νομική στήριξη του κόμματος.

Θυμίζουμε πως ο πρώην περιφερειάρχης  με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από την εποχή που ήταν ακόμη Νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με δηλώσεις του και στο Newsit έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα όπλα και υποσχεται πως τώρα οι παρεμβάσεις τους θα είναι ακόμη πιο αιχμηρές.

Τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει από σήμερα ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Ωστόσο υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην Περιφέρεια καθώς, όπως τόνισε δεν έχει εκπέσει από το αξίωμα, απλώς βρίσκεται σε προσωρινή αργία. “Δεν αλλάζει τίποτε. Θα συνεχίσω να είμαι καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μου. Εξάλλου ο κυρίαρχος λαός με έστειλε εκεί να τον υπηρετήσω και μόνο αυτός μπορεί να αποφασίσει για μένα” πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μακεδονία: ”Μόνο ο λαός μπορεί να με διώξει – Δεν θα με φιμώσουν”!

O Π. Ψωμιάδης στο NewsIt: “Δεν θα γονατίσω” – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα – Ποιός θα τον διαδεχτεί

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε