Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάνω από 2,5 μέτρα χιόνι κρατά αποκλεισμένα περισσότερα από 35 χωριά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα ορεινά χωριά στο νομό Γρεβενών, παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων…

Παρά την ύφεση που παρουσιάζει η κακοκαιρία, σε μεγάλα κομμάτια του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με αλυσίδες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κιουπτσίδη, πρόκειται για 37 οικισμούς, που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Πίνδου, αλλά και στο ανατολικό τμήμα του νομού, που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων, αλλά και μεμονωμένων βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, κανένας από τους κατοίκους των ορεινών αυτών χωριών δεν κινδυνεύει και δεν παρατηρείται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Έκανε δε γνωστό πως σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο έκτακτο περιστατικό, οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

“Το χιόνι σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα ύψος. Από τη δεκαετία του 30 είχε να πέσει τόσο πολύ χιόνι στα χωριά αυτά, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι. Οι λιγοστοί δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, να εξασφαλίσουν φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα. Ζητήσαμε και τη βοήθεια του στρατού” δήλωσε ο κύριος Κιουπτσίδης.

Στο μεταξύ, λόγω του χιονιού, που σε ορισμένες περιοχές το ύψος του φθάνει και τα δύο μέτρα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σταθερά τηλέφωνα, παραμένουν οι κάτοικοι σε ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), Μουζακίου – Άρτας, από το 19ο χιλιόμετρο (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα), Μουζακίου – Ανατολικής Αργιθέας, από το 35ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος), στους νομούς Καρδίτσας και Άρτας και Δράκειας – Χανίων, στο Πήλιο.

Επίσης, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακσταλάν Πέλας, σε ορεινούς οικισμούς του Κιλκίς, στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς επίσης και από τις πόλεις Βέροια, Νάουσα και Σέρρες προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, Τριών – Πέντε Πηγαδιών και Λαϊλιά.

Ακόμα, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Τρικάλων και Καρδίτσας, Φλώρινας και Καστοριάς.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση στη σελίδα του NewsIt για τον καιρό

Διαβάστε ακόμα:

Νέα επιδείνωση του καιρού απο αύριο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε