Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάνω από 55 τόνους πατάτας σε τιμή παραγωγού παρήγγειλαν οι καταναλωτές από το ΑΠΘ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ποσότητα είναι πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Εκατοντάδες καταναλωτές θέλουν να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία τής Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.

Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές θα γίνει αύριο, από τις 11.00 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ θα συνεχιστεί μεθαύριο Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ 11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο.

Πάντως, αύριο θα μπορούν να αγοράσουν πατάτες μόνο όσοι έκαναν τις παραγγελίες τους μέχρι τις 15.00 σήμερα. Οι υπόλοιποι θα μπορούν απλά να παραγγείλουν κι αν οι νέες παραγγελίες είναι πολλές, δεν αποκλείεται να «στηθεί» αντίστοιχη υπαίθρια αγορά στο ΑΠΘ και τη Δευτέρα.

“Λάβαμε περισσότερα από 1000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραγγελίες, ενώ τα τηλέφωνα της Γεωπονικής Σχολής και το κινητό μου δεν σταμάτησαν να χτυπούν για τον ίδιο σκοπό. Δεν περιμέναμε να ζητηθούν πάνω από 10 τόνοι και ίσως φτάσουμε ακόμη και τους 60, καθώς δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί όλες οι παραγγελίες”, εξηγεί  ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του ΑΠΘ, Χρίστος Θ. Καμενίδης, “ψυχή” της πρωτοβουλίας.

Σε ρόλο πωλητών και συμβούλων των καταναλωτών θα εργαστούν αύριο περίπου 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις επιστημονικές γνώσεις, που απέκτησαν στη διάρκεια των σπουδών τους. Οι πατάτες προέρχονται από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Δράμας (Νευροκοπίου) και Σερρών, με τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν κι από την πλευρά τους την πρωτοβουλία πολύ θετικά, γιατί τα προϊόντα τους διατίθενται απευθείας στον καταναλωτή.

Ο κύριος Καμενίδης, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένος να μη σταματήσει στις πατάτες. “Μόλις τελειώσουμε με τις πατάτες, θα κάνουμε προσπάθειες και επαφές να επεκταθούμε και σε άλλα προϊόντα. Οι καταναλωτές μάς ζητούν κατά προτεραιότητα φασόλια Πρεσπών, ρύζι, ελαιόλαδο και ελιές, οπότε αυτά θα είναι πιθανώς και τα επόμενα προϊόντα για τα οποία θα επιδιώξουμε να επικοινωνήσουμε με τις ΕΑΣ για αντίστοιχες με την αυριανή πρωτοβουλίες”, είπε ο καθηγητής, σύμφωνα με τον οποίο, στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Ελλάδα, βασικό ζητούμενο είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών προσφοράς, που βοηθούν τους πολίτες να προστατέψουν το εισόδημά τους.

Διαβάστε ακόμα:
Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική – Όλες οι λεπτομέρειες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε