Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάρος: Φωτιά κοντά σε εξοχικές κατοικίες- Η εικόνα σε ολόκληρη τη χώρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού δίνει μάχη με τις φλόγες, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης – Διαβάστε για την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στη χώρα με τις πυρκαγιές…

Η φωτιά στην Πάρο ξέσπασε γύρω στις 18.30 σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Αλύκη στα Αγγέρια. Αυτό που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι ότι πολύ κοντά βρίσκονται διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι ένοικοί τους, τις έχουν εγκαταλείψει.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα

Την ώρα που εκδηλωνόταν η φωτιά στην Πάρο, ακόμα μία πυρκαγιά έκανε την πυροσβεστική να τρέχει. Αυτή τη φορά σε δασική έκταση στη Άνω Περιθεία στην Κέρκυρα. Στη μάχη με τις φλόγες έπεσαν 12 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις έκαναν και 2 αεροσκάφη.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 21.00 ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο
Η Ζάκυνθος δεν σταμάτησε να καίγεται τις τελευταίες τρεις μέρες σε διάφορα σημεία του νησιού. Από το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κορακονήσι. Η φωτιά έκαιγε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων ανά ελικόπτερο. Οι προσπάθειές τους, απέφεραν καρπούς λίγο μετά τις 17.00

Το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασκό Βολίμων όπου επιχειρησαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, με την συμβολή δύο πυροσβεστών. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Αμφιλοχία: Φωτιά σε δύσβατη πλαγιά βουνού

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Στο Μαλανδρίνο Φωκίδας έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 27 άνδρες, εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο και ευτυχώς, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά κοντά στο νεκροταφείο του Μαλανδρινού αυτή τη στιγμή είναι υπό μερικό έλεγχο.

Στην Αερόπολη επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά, που μαινόταν απο χθές, υπό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε, επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.

Να σημειώσουμε πως χθες είχαμε συνολικά 53 φωτιές σε όλη την επικράτεια και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο πευκοδάσος της παραλίας του Σχοινιά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε