Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάρος: Τα στιγμιότυπα που σημάδεψαν το ταξίδι με το Blue Star Delos – Η εξήγηση της καθυστέρησης [pics, vid]

Η ώρα για την προγραμματισμένη αναχώρηση του Blue Star Delos έφτασε αλλά το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι της Πάρου. Μισή ώρα αργότερα λύθηκε το μυστήριο…

Λόγω της ανάγκης διακομιδής 80χρονης γυναίκας που έχρηζε νοσοκομειακής φροντίδας, το απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου Blue Star Delos με προορισμό τον Πειραιά, καθυστέρησε την αναχώρησή του από το λιμάνι της Πάρου για περίπου μισή ώρα προκειμένου παραλάβει την ασθενή. Η ηλικιωμένη γυναίκα διακομίσθηκε στο Blue Star Delos με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της ανεπαρκούς δημόσιας περίθαλψης στο νησί της Πάρου, έρχεται στην επιφάνεια και μαζί με αυτό η ταλαιπωρία των ασθενών που αναγκάζονται να μεταφερθούν με τα πλοία της γραμμής στην Αθήνα ώστε να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα. Καθημερινές συνεχίζουν, δυστυχώς να είναι οι διακομιδές από την Πάρο προς Σύρο ή Πειραιά με πλωτά ή πτητικά μέσα, κάθε φορά που ένας άνθρωπoς στο νησί έχει την ανάγκη επείγουσας νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πάρος: Η διακομιδή της γυναίκας στο Blue Star Delos

Blue Star Delos Blue Star Delos Blue Star Delos Blue Star Delos Blue Star Delos Blue Star Delos Blue Star Delos

Το μεγάλο ζήτημα της «γύμνιας» των νησιών μας από τις αναγκαίες υποδομές υγείας επιβεβαιώνεται σχεδόν καθημερινά με αφορμή έκτακτα περιστατικά επείγουσας νοσηλείας που αφορούν νεότερους ή μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας.

Πηγή: parianostypos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις