Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Αναζητούνται… οι προίκες του “κληροδοτήματος Αναγνωστόπουλου”

Πάτρα: Αναζητούνται… οι προίκες του “κληροδοτήματος Αναγνωστόπουλου”

Ένα κληροδότημα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες και ενοίκια από ακίνητα σε περιοχές φιλέτα, αναζητούνται από μέλη της πολυτεκνικής οργάνωσης Πατρών και περιχώρων…

τα οποία διαπίστωσαν πως όσα προβλέπονται για την ενίσχυση κοριτσιών πολυτέκνων οικογενειών και ιδρυμάτων της περιοχής, από το «Κληροδότημα –Αναγνωστόπουλου» τόσο προς την πολυτεκνική οργάνωση Πατρών και περιχώρων, όσο και για την ενίσχυση ιδρυμάτων και ναών, έχουν πάψει να τηρούνται εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» οι πολύτεκνοι μέλη της πολυτεκνικής οργάνωσης Πατρών, έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τα όσα προβλέπονται από στη διαθήκη του δωρητή εδώ και έξι χρόνια, ενώ ιδρύματα και ορφανοτροφεία ζητούν εξηγήσεις για τα ποσά που επίσης έπρεπε να παίρνουν αλλά έχουν χρόνια να μάθουν …νέα τους.

Στη διαθήκη του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου αναφέρεται ρητά πως από τους τόκους των καταθέσεων (άνω των 300.000 €) και τα έσοδα από τα ενοίκια των τριών ακινήτων, σε ετήσια βάση έπρεπε να αποδίδονται ποσά για δέκα κορίτσια πολυτέκνων οικογενειών, προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδα των γάμων τους.

Ο δωρητής στη διαθήκη του προβλέπει επίσης και την απόδοση μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του – την ευθύνη διαχείρισης έχει ο εκάστοτε πρόεδρος της Πολυτεκνικής οργάνωσης και τέσσερα ακόμα μέλη – κάθε χρόνο 6.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Σπάτα, 4.500 ευρώ στον ιερό ναό της Παντάνασσας και 3.000 ευρώ το χρόνο στο Άσυλο Ανιάτων.

Στην περίπτωση των τριών αυτών ιδρυμάτων και του ναού επίσης οι υπεύθυνοι έχουν να δουν χρήματα άγνωστο για πόσο διάστημα, γεγονός που δυναμώνει τις φήμες για περίεργες τακτικές και σιωπή από τους αρμοδίους, ως προς την εκτέλεση των όσων προβλέπονται στη διαθήκη του δωρητών.

Στη διάθεση του «Κόσμου» βρίσκεται έγγραφο σύμφωνα με το οποίο για την «σιωπή» των αρμοδίων και τη μη αποστολή των χρημάτων που προβλέπονται στο ορφανοτροφείο του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα, ο μητροπολίτης Ηλείας έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr επί έξι χρόνια δεν εκτελείται σχεδόν καμία από τις επιθυμίες του δωρητή, αλλά οι υπεύθυνοι της πολυτεκνικής οργάνωσης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στο κληροδότημα, κωφεύουν και δεν βγάζουν μιλιά για το τι συμβαίνει.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί δεν αποδίδονται τα χρήματα για την προικοδότηση των 10 κοριτσιών πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και γιατί δεν αποδίδονται στα ιδρύματα, τα ποσά που προβλέπονται στην διαθήκη του δωρητή.

Στις τάξεις των μελών της πολυτεκνικής οργάνωσης κάθε αναφορά στο «κληροδότημα Αναγνωστόπουλου» είναι πλέον ανέκδοτο, ανέκδοτο όμως που δεν βγάζει γέλιο καθώς την ίδια ώρα ζητούνται απαντήσεις στα όσα κυκλοφορούν, σύμφωνα με τα οποία τα λεφτά… τελείωσαν ή ότι στέλνονται αλλά δεν …φτάνουν στον προορισμό τους.

Στους κόλπους των πολυτέκνων, υπάρχει και έντονη φημολογία για το κατά πόσο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης, όχι μόνο χρησιμοποιούσε ο ίδιος ένα από τα ακίνητα του κληροδοτήματος, αλλά και για το κατά πόσο πλήρωνε το ενοίκιο.

Διαβάστε επίσης: Αιτωλοακαρνανία: Η λεία ήταν… ζωντανή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε