Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Εικόνες ντροπής στη δημοτική βιβλιοθήκη – Ιστορικά κειμήλια στο έλεος… περιστεριών!

Εικόνα από το Dete.gr

Απίστευτες εικόνες ήρθαν στο φως όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, αποκαλύφθηκε μια πτέρυγα η οποία παρέμενε κλειστή για χρόνια!

Για το θέμα έδωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς, ο οποίος είπε ότι μεγάλος αριθμός βιβλίων έχει καταστραφεί. Ο ίδιος περιέγραψε:

“Η εικόνα καταστροφής, εγκατάλειψης και μόλυνσης που αντικρίσαμε όταν έγινε δυνατόν να ανοίξουμε την πόρτα, ξεπερνά κάθε περιγραφή και αποτυπώθηκε άμεσα.
Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που πλήττει καίρια ένα πολιτιστικό θεσμό, που μόλις συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής”.

Ο ίδιος μίλησε για ένα “πνευματικό Κωσταλέξι της Πάτρας”…

Εικόνες από το Dete.gr

Σύμφωνα με τον κύριο Σκιαθά, ανάμεσα στα βιβλία που βλέπετε κατεστραμμένα στις εικόνες από το Dete.gr είναι κομμάτια ιστορικών βιβλιοθηκών, όπως του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, η δωρεά Κόλλα, κειμηλίων του 19ου αιώνα κ.α.

Εικόνες από το Dete.gr

Και βέβαια εκτός από το κομμάτι της καταστροφής των βιβλίων, υπάρχει και υγειονομικό θέμα καθως δίπλα σε αυτή την εστία μόλυνσης, μελετούν παιδιά και φοιτητές ενώ στη βιβλιοθήκη φιλοξενούνται και δεκάδες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Σκιαθά, έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος ο οποίος έχει δώσει εντολή να βρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση…

Δείτε το βίντεο από το Dete.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε