Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών

Στα χέρια των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έπεσαν ένας 39χρονος Νιγηριανός, ένας 27χρονος Πακιστανός και τρεις Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που παραχάρασσε και διακινούσε στην αγορά πλαστά ευρώ.

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε απάτες καθώς και στην διευκόλυνση παράνομης παραμονής και εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το thebest.gr ο συλληφθείς Νιγηριανός – που από την έρευνα φαίνεται να είναι ο επικεφαλής -, μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς, (από τους οποίους οι πέντε κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού), προέβαιναν σε παραχάραξη χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 €, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε συνεργασία με τους τρεις Έλληνες προέβαιναν σε προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης χαρτονομισμάτων, μαζί με τέταρτο συνεργό, ο οποίος αναζητείται.

Ο 39χρονος Νιγηριανός σε συνεργασία με τον 27χρονο Πακιστανό, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή αλλοδαπών στη χώρα αλλά και την έξοδό τους από αυτήν εφοδιάζοντας τους με πλαστά διαβατήρια.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Κορίνθο μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλαστά χαρτονομίσματα των 50-100-200-500 € συνολικής αξίας 33.600, μεγάλος αριθμός χαρτιών μεγέθους χαρτονομισμάτων, μαύρου – λευκού και κεραμιδί χρώματοςείτε εμποτισμένα με διάφορες χημικές ουσίες είτε περιτυλιγμένα με αλουμινόχαρτο, ένα πυροβόλο όπλο μάρκας ZASTAVA

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης 0,4 και 0.2 γραμμαρίων,αλλά και μικροποσότητα κάνναβης 1,1 γραμμάρια, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, το χρηματικό ποσό 13.550 € αλλά και πλαστά διαβατήρια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε