Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα: “Ελευθερία ή Θάνατος” – Κρέμασε πανό στο Κάστρο το ΕΠΑΜ – Μικροεπεισόδια στην παρέλαση

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Την δική του κίνηση για να εκφράσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική- εκτός από τις αναμενόμενες τρεις συγκεντρώσεις στο χώρο της παρέλασης – έκανε το Ε.Πα.Μ. Πάτρας σήμερα το πρωί.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο κρέμασε πανό στο Κάστρο της Πάτρας το οποίο έγραφε, “Ελευθερία ή Θάνατος”.

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Όπως αναφέρουν, πρόκειται για ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Πάτρας και να το πάρουν απόφαση πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν πλέον από την “κατοχική κυβέρνηση”.

Στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της παρέλασης, για τη σημερινή εθνική επέτειο.
Ειδικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, αλλά και μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κολοκοτρώνη, επιχείρησαν να μπουν στην οδό Αγίου Ανδρέου, μόλις πέρασαν και τα τελευταία στρατιωτικά τμήματα.

Όμως οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση,
αλλά και η αποχώρηση των επισήμων από την ειδική εξέδρα. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν για δεύτερη φορά να μπουν στην Αγίου Ανδρέου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια με νερό.

Τελικά, έπειτα από λίγη ώρα οι διαδηλωτές μπήκαν στην Αγίου Ανδρέου και έκαναν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά της τρόικας, κατά του σχεδίου “Αθηνά” για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπέρ της Κύπρου κ.α.
Λίγη ώρα νωρίτερα και κατά την διάρκεια της παρέλασης, αντιπροσωπεία σπουδαστών με τη συνοδεία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκε μπροστά από την εξέδρα των επίσημων και ανήρτησαν πανό κατά του σχεδίου “Αθηνά”.

Δείτε το βίντεο του PatrasTimes:

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μπουτάρης κρέμασε… τσαρούχια στους δρόμους!

Με κάγκελα και συγκεντρώσεις η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μπαράζ πυρκαγιών σε Αποκόρωνα και Κίσαμο Χανίων

Ηλεία: Καγκελόφραχτες παρελάσεις υπό τον φόβο επεισοδίων – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε