Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Οι εικόνες στα social media έκαψαν τους δράστες της επίθεσης σε μετανάστες – Οι πρώτες συλλήψεις [pics, vids]

Πάτρα

Αποκαλύψεις για την άγρια επίθεση σε μετανάστες στην Πάτρα. Οι δράστες στα χέρια της αστυνομίας…

Τρία άτομα από το Αφγανιστάν φέρονται ως οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου σε βάρος μεταναστών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της ΑΒΕΞ. Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας οι δύο 21ος ετών και ο ένας 27, αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, μέσω φωτογραφιών που έχουν αναρτήσει σε προφίλ τους στο facebook. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Συνολικά τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα – πιθανόν στιλέτα – στο θώρακα, στην κοιλιά και στο κεφάλι τρείς νεαρούς Αφγανούς μετανάστες. Ολοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου ενας 21χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες επιτέθηκαν σε μετανάστες που ειχαν βρει προσωρινή στέγη στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Εικόνες μετά την επίθεση στην Πάτρα

Στο μεταξύ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά το επεισόδιο έσπευσαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων στην Ασφάλεια Πατρών.

Στην περιοχή απέναντι από το νέο λιμάνι παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς επικρατεί ένταση μεταξύ των μεταναστών.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί στους αστυνομικούς οι δράστες διέφυγαν με μαύρο ΙΧ μάρκας Mercedes.

Πάτρα: Βίντεο από το σημείο της αιματηρής επίθεσης

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στην Ασφάλεια Πάτρας προκειμένου να καταθέσουν τα όσα έγιναν και να δώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης…

Συμφωνα με πληροφορίες η σύρραξη που κατέληξε στον τραυματισμό τριών μεταναστών, σχετίζεται με τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους τους πρόσφυγες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα επεισόδια έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν ορισμένοι κύκλοι για να ελέγξουν όσους έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στην ΑΒΕΞ, να τους υποχρεώσουν να πληρώνουν… διαμονή και τα «ναύλα» για τη λαθρεπιβίβαση στα πλοία που φεύγουν από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία.

Πηγή: patrastimes.gr, tempo24.gr, dete.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις