Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Ουρές στα ΑΤΜ για αναλήψεις από Κυπριακές τράπεζες!

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Ατελείωτες ουρές έξω από τις Κυπριακές τράπεζες της Πάτρας – Οι καταθέτες αλλά και οι υπάλληλοι αγωνιούν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο

Στην ουρά για να σηκώσουν τα χρήματα μέσω ΑΤΜ κάθονται Πατρινοί, έξω από τα κλειστά υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών. Από το πρωί άτομα κάθε ηλικίας αποσύρουν τα χρήματά τους, φοβούμενοι την απώλεια μέρους τους μετά τις εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου.

Τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών είναι κλειστά σήμερα και άυριο και δεν μποπρεί να γίνει οποιαδήποτε κίνηση λογαριασμού, πέρα από τις δυνατότητες που δίνει η χρήση του ΑΤΜ. Tην ίδια ώρα αγωνιούν Πατρινοί καταθέτες των Κυπριακών Τραπεζών στη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με το thebest.gr, δεν είναι λίγοι οι Πατρινοί που διατηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες της Μεγαλονήσου με αποτέλεσμα να χάνουν πλέον σημαντικό μέρος των αποταμιεύσεών τους. Παράγοντες τις αγοράς εκτιμούν ότι το συνολικό ποσό που έχουν οι Πατρινοί σε Τράπεζες της Κύπρου προσεγγίζουν τα 8-10 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για πολίτες που, όλο το προηγούμενο διάστημα που η κρίση είχε χτυπήσει «κόκκινο» στην Ελλάδα, είχαν μεταφέρει μέρος ή και το σύνολο των χρημάτων τους. Το Σάββατο λοιπόν, από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα άσχημα μαντάτα, τα τηλέφωνα πήραν στην κυριολεξία «φωτιά». Οι καταθέτες επικοινωνούσαν με τους υπαλλήλους και τις Διευθύνσεις των υποκαταστημάτων σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν κατά πόσο είναι εφικτό να σώσουν τα λεφτά τους από το «κούρεμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Καρπενήσι: Τραγωδία με μητέρα δύο παιδιών – Έπεσε σε γκρεμό και σκοτώθηκε!

Κως: Μαρτυρική νύχτα στα χέρια τσιγγάνων – Οι ληστές δεν έδειχναν οίκτο!

Ακαρνανία: Απόδραση από τα κρατητήρια – Έκοψαν τα κάγκελα με λίμα!

Τρίκαλα: Τα ”φθηνά” φρούτα της στοίχισαν 6.300€ – Το μεγάλο κόλπο δύο νεαρών…

Πάτρα: Χτυποκάρδια στο θρανίο – Ο αθεράπευτος έρωτας της νεαρής δασκάλας!

Λέσβος: Τι φαντάζεστε πως έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτό το στιγμιότυπο;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε