Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Σοκάρουν οι εικόνες της αιματηρής συμπλοκής – Τους μαχαίρωσε πισώπλατα στο λιμάνι [pics, vid]

Πάτρα

Ανάστατη η Πάτρα μετά τα σοβαρά επεισόδια απέναντι από το νέο λιμάνι. Αιμόφυρτοι στο δρόμο οι τραυματίες της συμπλοκής…

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν χθες το απόγευμα και το βράδυ στην παραλιακή της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι. Πρωταγωνιστές μετανάστες που έχουν βρει κατάλυμα στην περιοχή, επιδιώκοντας να περάσουν στην Ιταλία. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Πρόκειται για 29χρονο Αφγανό, τον οποίο μαχαίρωσε στην πλάτη ομοεθνής του, 25 ετών, ο οποίος συνελήφθη από την ΟΠΚΕ Αχαΐας.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο δράστης φέρεται να είχε τραυματίσει νωρίτερα και άλλους δύο μετανάστες, επίσης Αφγανούς, πιο ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επεισόδια ενεπλάκησαν περισσότερα από 40 άτομα. Στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και απομάκρυναν μετανάστες από το σημείο της συμπλοκής.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή και άλλο επεισόδιο μεταξύ μεταναστών, όπου είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Αφγανοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι διαστάσεις του προβλήματος

Ως γνωστόν στην παραλιακή (ΑΒΕΞ, Λαδόπουλο) μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο και εφορμούν καθημερινά στο λιμάνι για να μπουν σε φορτηγά κι έτσι να περάσουν παράνομα στην Ιταλία. Ο αριθμός των μεταναστών τους τελευταίους μήνες αυξάνεται καθημερινά.

Είναι επίσης γνωστό ότι στους κόλπους των μεταναστών υπάρχουν φατρίες που ελέγχουν τη διακίνηση συμπατριωτών τους και αυτό αποτελεί συχνά αιτία για συμπλοκές και επεισόδια, μεγάλης ή μικρής έκτασης.

Για τα χθεσινά επεισόδια ελέγχεται η αφορμή που οδήγησε σε αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα φέρεται να πυροδοτήθηκε από την παρουσία Αφγανών που έφτασαν στην παραλιακή με αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες.

Πηγή: dete.gr, thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις