Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Το νέο λιμάνι δυσκολεύει τους λαθρομετανάστες…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας φαίνεται ότι έχει αλλάξει τα σχέδια των εκατοντάδων μεταναστών που βρίσκονται στην Πάτρα, με σκοπό να μπουν κρυφά σε κάποιο πλοίο και να ταξιδέψουν προς Ιταλία…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έχουν συλληφθεί στο λιμάνι τις τελευταίες δέκα ημέρες, επιχείρησαν να ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα, λιμενικοί που υπηρετούν στην Πάτρα, έχουν κάνει ειδική εκπαίδευση για τον εντοπισμό των πλαστών εγγράφων.

Όπως εκτιμάται, οι μετανάστες χρησιμοποιούν τα πλαστά έγγραφα, διότι ακόμα δεν μπορούν να βρουν άλλους τρόπους εισόδου στο νέο λιμάνι. Συγχρόνως τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μετακίνηση ομάδων μεταναστών από την παραλιακή ζώνη του παλιού λιμανιού στην αντίστοιχη ζώνη του νέου, χωρίς όμως να έχουν προκληθεί εντάσεις μεταξύ των αλλοδαπών.

Αυτή η μετακίνηση εξηγείται ως προσπάθεια των μεταναστών να παρατηρήσουν τους χώρους περιμετρικά του λιμανιού, για να εντοπίσουν πιθανές εισόδους, αλλά και να καταγράψουν τις διαδρομές που κάνουν τα φορτηγά, ώστε να βρουν εκείνο το σημείο, που θα τους επιτρέψει να κρυφτούν μέσα σε κάποιο από αυτά.

Από την πλευρά της, η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας έχει λάβει μέτρα κοντά στο νέο λιμάνι με πεζές περιπολίες, αλλά και περιπολίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στους δρόμους που χρησιμοποιούν τα φορτηγά για να φθάσουν στο νέο λιμάνι, μέσω της περιμετρικής οδού της Πάτρας, ώστε να αποτραπεί η πολιορκία τους από τους μετανάστες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε