Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πεδίο μάχης το Αγρίνιο – Επεισόδια μετά από αντιφασιστική διαμαρτυρία για τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής – Video

ΦΩΤΟ από το AgrinioPress
ΦΩΤΟ από το AgrinioPress

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, όπου κατέληξε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Την ώρα της τελετής των εγκαινίων που έγιναν παρουσία αρκετών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία, που κατέληξε στον Αγιο Δημήτριο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

φωτό από aerasnews

Το γραφείο της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β’ Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Για την τελετή στο Αγρίνιο έφθασαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλλαγής και ελληνικές σημαίες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της χώρας.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο είχε προαναγγελθεί και η τοπική αστυνομική δύναμη είχε ενισχυθεί από το μεσημέρι με δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν φθορές σε τράπεζες και να ρίχνουν μολότοφ και την αστυνομία να απαντά με προσαγωγές και εκτεταμένη χρήση χημικών…

Όπως γράφει το agriniopress τα επεισόδια εκτυλίχτηκαν σχεδόν σε όλο το μήκος της πόλης του Αγρινίου, αφού ξεκίνησαν από τον Άγιο Δημήτριο και κατέληξαν στο Δημοτικό Πάρκο.

Παρά όμως τις εκατοντάδες πέτρες, τις δεκάδες μολότοφ, τα δακρυγόνα και τα χημικά, οι ζημιές περιορίστηκαν στο υποκατάστημα της Eurobank στην πλατεία Δημοκρατίας ,στο ΑΤΜ της Εμπορικής τράπεζας και σε κάποιους κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες από τους περίπου 200 διαδηλωτές.

Να σημειωθεί πως από το μεσημέρι έγιναν προληπτικά προσαγωγές , οι οποίες μετά τα επεισόδια έφτασαν τις 22, ενώ συνελήφθησαν και δυο άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν ελαφρά τραυματία.

Διαβάστε επίσης: Έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη – Video

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε