Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πηνειός: Υπερχείλισε το ποτάμι – Οι εικόνες που προκαλούν φόβο και δείχνουν την κατάσταση [pics]

Πηνειός: Υπερχείλισε το ποτάμι – Οι εικόνες που προκαλούν φόβο και δείχνουν την κατάσταση [pics]

Συναγερμός στα Τρίκαλα καθώς ο Πηνειός υπερχείλισε. Είδη εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό και όσο θα περνά η ώρα το νερό θα πλημμυρίζει εκτάσεις…

Ξενύχτησαν οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών Βαλομανδρίου, Φωτάδας και Παραποτάμου, για να μην πιαστούν στον ύπνο, αλλά αυτή τη φορά με το πρώτο φως της ημέρας ο Πηνειός υπερχείλισε εντός των μεγάλων αναχωμάτων και ανεβαίνει πολύ γρήγορα η στάθμη.

Συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως η περσινή καταστροφική πλημμύρα. Είδη εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό και όσο θα περνά η ώρα το νερό θα πλημμυρίζει χιλιάδες εκτάσεις. Τώρα το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν τα πρόχειρα επιδιορθωμένα αναχώματα, εάν η στάθμη φτάσει πάνω.

Να σημειωθεί πως  στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση. Οι εικόνες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί.

Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός

Στη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι, οι κάτοικοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ανόδου της στάθμης, καθώς οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πλημμύρα, είναι νωπές και εφιαλτικές.

Στο σημείο πήγε χθες και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Το πρόβλημα είναι πως το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών της περσινής πλημμύρας και την δημιουργία νέας αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, καθυστέρησε να αρχίσει, λόγω των νόμιμων διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάλκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή τη στιγμή ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες που άρχισαν στις αρχές του Οκτώβρη.

Πηγή: trikalaola.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις