Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόρισμα σοκ για την τραγωδία της Κρήτης: Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μπορούσαν είχαν σωθεί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Ένας μήνας και κάτι έχει περάσει από την ημέρα που οι δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης άφηναν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, στο τροχαίο που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κρήτη.

Καθώς ο θρήνος δεν έχει κοπάσει, τα πορίσματα για την τραγωδία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας Νέα Κρήτη. Οι πέντε εμπειρογνώμονες, που συνέταξαν τα δυο πορίσματα, καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: οι δυο διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αρκεί να επέβαιναν σε άλλο ασθενοφόρο!

Βασικό συμπέρασμα όλων των εμπειρογνωμόνων είναι ότι από τη σύγκρουση θα μπορούσε να έχουν γλιτώσει οι δύο διασώστες, όχι όμως με ένα τέτοιο ασθενοφόρο και με τις προϋποθέσεις που για χρόνια αυτό λειτουργούσε.

Το μικρό επιβατηγό, όπως συγκλίνουν μέχρι στιγμής οι πραγματογνώμονες, για άγνωστο λόγο για την ώρα και παρότι επίσης δεν είχε μεγάλη ταχύτητα (μάξιμουμ τα 80 χλμ.), ενώ κινούνταν προς το Ηράκλειο, σύρθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, διαβάζουμε στο flashnews.gr.

Το αριστερό ψαλίδι του ασθενοφόρου έσπασε σε δύο σημεία, καταρρέοντας έτσι η εμπρόσθια γέφυρα, ενώ το ρεζερβουάρ είχε ανοίξει σε τρία σημεία και μάλιστα ότι ο λαιμός του, που είναι η είσοδος του καυσίμου που βρίσκεται μπρος και πάνω από το αριστερό φτερό, είχε στην κυριολεξία κοπεί!

Και στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε παλαιότητα ελαστικών, το Renault «φορούσε» λάστιχα του 2004 και το ασθενοφόρο του 2006.

Οι εμπειρογνώμονες, με βάση τις ταχύτητες, το είδος της σύγκρουσης θεωρούν ότι τα παραπάνω ήταν αιτίες για ένα σοβαρό αλλά όχι θανατηφόρο τροχαίο. Το κλειδί ήταν το είδος του καυσίμου, το είδος και η θέση του ρεζερβουάρ, το σπασμένο αριστερό ψαλίδι και η θέση που κατέληξε το ασθενοφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ο οδηγός του μοιραίου ασθενοφόρου περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησε – ΒΙΝΤΕΟ

Κρήτη: Η επιστολή του μοναδικού επιζώντα του δυστυχήματος με το ασθενοφόρο

Κρήτη: Ψάχνουν αυτόπτη μάρτυρα για την τραγωδία με το ασθενοφόρο

Κρήτη: Λαοθάλασσα στην κηδεία του διευθυντή του ΕΚΑΒ – Θα δώσουν το όνομά του σε πτέρυγα του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Η τελευταία πράξη του δράματος – Σπαρακτικοί λυγμοί για τους δύο νεκρούς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε