Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πρέβεζα: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στην περιοχή της Ανθούσας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μανία της φύσης χτύπησε ακόμη μία περιοχή του Νομού Πρέβεζας. Ανεμοστρόβιλος πέρασε τις βραδινές ώρες από την Ανθούσα και την περιοχή ανάμεσα στην Ανθούσα και την Αγιά.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια, ενώ έπεσαν βράχια και χώματα στο δρόμο που συνδέει Αγιά-Ανθούσα-Πάργα.

Όπως μαρτυρούν κάτοικοι στο atpreveza.gr, το φαινόμενο είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή τους και ακόμη και οι πιο παλιοί κάτοικοι δεν θυμούνται κάτι ανάλογο.
Η βροχόπτωση είναι επίσης έντονη στην περιοχή της Πάργας. Από την ένταση των φαινομένων και τις πλημμύρες, ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Φαίνεται πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον συχνά στην Π.Ε. Πρέβεζας, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα,κάτι που τονίστηκε και στη χθεσινή σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Όπως διαβάζουμε στο PamePreveza, τη διαδικασία κήρυξης της Πρέβεζας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτη χαλαζόπτωση στην Πρέβεζα! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε