Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προσοχή! Πέφτουν καθαρίστριες από τ’ αεροπλάνα…

Προσοχή! Πέφτουν καθαρίστριες από τ’ αεροπλάνα…

Τραγελαφικά και πρωτοφανή ατυχήματα στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, τουλάχιστον δύο φορές από τον περασμένο Ιούλιο, καταγράφηκαν… πτώσεις εργαζομένων στην πίστα από σταθμευμένο αεροσκάφος εξαιτίας της πρόωρης απομάκρυνσης της σκάλας!

Το ένα τουλάχιστον ατύχημα ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σοβαρότερο, αφού η άτυχη γυναίκα που είχε επιφορτιστεί με τον καθαρισμό του αεροσκάφους μετά την προσγείωση του, τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στα πόδια όταν επιχειρώντας να βγει από αυτό βρέθηκε στο κενό…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκάλες για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών δεν επαρκούν όταν οι προσαπογειώσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα στην πίεση του χρόνου κάποιοι εργαζόμενοι επιδεικνύουν «υπερβάλλοντα» ζήλο, να απομακρύνουν τις σκάλες πριν βεβαιωθούν ότι άδειασε το αεροπλάνο.

Το ένα τουλάχιστον από τα συγκεκριμένα ατυχήματα επιβεβαίωσε στο Cretalive o αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, αποδίδοντας το στην ανθρώπινη απροσεξία.

«Δεν έχει να κάνει με τις υποδομές του αεροδρομίου. Όταν ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, είναι φυσικό να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και κάποιοι εργαζόμενοι ίσως να γίνονται ενίοτε απρόσεκτοι…», τόνισε , μεταξύ άλλων ο κ. Πλιάκας, ο οποίος πάντως έκανε λόγο για μικροατυχήματα και όχι κάτι σοβαρό.

Το θέμα είναι βέβαια τέτοιου είδους μικροατυχήματα να μην επεκταθούν και εκτός από εργαζόμενους να πλήξουν και … επιβάτες των αεροπλάνων!

Διαβάστε επίσης: Με αεροπλάνο της γραμμής σε Βερολίνο και Παρίσι ο πρωθυπουργός

Έκανε το ταξίδι Πακιστάν – Γαλλία – Πακιστάν γιατί την πήρε ο ύπνος!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε