Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτολεμαϊδα: Ο νικητής των εκλογών βγήκε και πάλι… στο κουρείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πρωτιά στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Εορδαίας κατάφερε και πάλι να προβλέψει…

η κάλπη του κουρέα από την Πτολεμαϊδα, Χρήστου Καραφουλίδη, σε μια άτυπη δημοσκόπηση που ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και στην οποία τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε μια ανεξάρτητη υποψήφια που δεν είχε υποστήριξη από κανένα πολιτικό κόμμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 97,12% των ψήφων, πρώτη σε ψήφους ήρθε η Παρασκευή Βρυζίδου επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Δημιουργική Ενότητα» με ποσοστό 39,05%. Το ποσοστό που είχε προβλέψει χθες το απόγευμα η κάλπη του κ. Καραφουλίδη ήταν 40%.

Κατόπιν αυτού η εκλογική αναμέτρηση οδηγείται στον δεύτερο γύρο όπου η κ. Βρυζίδου θα αναμετρηθεί με τον Λάζαρο Λωτίδη που έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και συγκέντρωσε ποσοστό 29,62%. Σε αυτή την περίπτωση όμως φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά στην κάλπη του κουρείου που «εκτίμησε» το ποσοστό του σε 17%. Ωστόσο είναι πιθανόν το περιθώριο λάθους να επηρεάστηκε και από το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων που στην επίσημη εκλογική αναμέτρηση έφτασε το 1,64% ενώ στο κουρείο προσέγγισε το 10%.

Εξάλλου, η πρόβλεψη ήταν σωστή για τους υπόλοιπους δύο υποψήφιους, τον Γρηγόρη Τσιούμαρη ο οποίος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας έλαβε επίσημα ποσοστό 24,34% και την Βασιλική Στεργίου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που έλαβε ποσοστό 7%. Τα ποσοστά της κάλπης του κουρείου ήταν αντίστοιχα 26% και 8%.

Σήμερα ο κ. Καραφουλίδης, δηλώνει ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε “για πλάκα” πριν από πολλά χρόνια με τους φίλους του. Τονίζει ότι δεν περίμενε την ακρίβεια του φετινού αποτελέσματος και δίνει ραντεβού με τους ψηφοφόρους για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε