Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου: Η κηδεία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου – Συγκλονίζει ο θρήνος της γυναίκας του [pics]

ΦΩΤΟ από το karditsalive
ΦΩΤΟ από το karditsalive

– Σπαρακτικές σκηνές στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας στην κηδεία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου
– Σκεπασμένο το φέρετρο με τη γαλανόλευκη σημαία – Πίσω τα παιδιά του αδικοχαμένου αξιωματικού
– Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τη γυναίκα του που έφτασε στην εκκλησία με δάκρυα στα μάτια
– Παρουσιά του Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η κηδεία – Πλήθος κόσμου στην εκκλησία

 

Θρήνος στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας που αποχαιρετά ένα δικό του παιδί, τον 50χρονο συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου που σκοτώθηκε στην μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Ο Θωμάς Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας (με καταγωγή από το Αρτεσιανό), ήταν πατέρας τριών παιδιών (δύο σπουδάζουν και ένα στο Λύκειο). Ο 50χρονος επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο από τη Λάρισα όπου υπηρετούσε ως Διευθυντής σε νευραλγικό πόστο στην 1η Στρατιά. Διέμενε στην Καρδίτσα και καθημερινά πήγαινε για δουλειά στη Λάρισα. Η σύζυγός του, Ολλανδικής καταγωγής, είναι παιδίατρος–νεαγνολόγος και έχει ιατρείο στην Καρδίτσα. Ντυμένη στα μαύρα είναι η τραγική φιγούρα στην κηδεία με τα δάκρυα να έχουν πλημμυρίσει τα μάτια της…

Το παρόν στην κηδεία δίνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον Υφυπουργό Δημήτρη Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Λόγια παρηγοριάς για τους συγγενείς του αδικοχαμένου συνταγματάρχη δεν υπάρχουν…

Δεκάδες στεφάνια στη μνήμη του συνταγματάρχη Αδάμου είχαν καταφθάσει από νωρίς στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ανάμεσα στα οποία και ένα του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται πολύ πριν την έναρξη της Εξοδίου Ακολουθίας, της οποίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τιμόθεος και όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον άνθρωπο, οικογενειάρχη και φίλο Θωμά Αδάμου.

Το τελευταίο αντίο στον Κρητικό υποστράτηγο

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου θα ταφεί ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, Υποδιοικητής τής 1ης Στρατιάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τρεις ακόμη αξιωματικούς στο στρατιωτικό δυστύχημα του Σαραντάπορου. Η κηδεία του κρητικού στρατιωτικού θα τελεσθεί σήμερα Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Η οικογένεια του συντετριμμένη δεν μπορεί να πιστέψει την αναπάντεχη απώλεια τους. Η σύζυγος του Κατερίνα (Καιτη) είναι σε κατάσταση σοκ και η ψυχολογία της είναι ιδιαίτερα άσχημη. Ο Ιωάννης Τζανιδάκης ήταν πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 28 και 23 ετών αντίστοιχα που τα τελευταία χρόνια έμεναν στους Αμπελόκηπους. Συντετριμμένοι οι δυο γιοί του δεν μπορούν πιστέψουν πως έχασαν το στήριγμα τους, τον άνθρωπο τους όπως λένε.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Το Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.

Πηγή: alithianews.gr, karditsalive.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε