Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πύργος: Ο κακός χαμός σε εκκλησία – “Πλακώθηκαν” οι ψάλτες που ξέχασαν ανοιχτά τα μικρόφωνα – Οι διάλογοι που άκουσαν όλοι!

Πύργος

Απίστευτες κουβέντες σε εκκλησία κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Ο Πύργος έχει βρει ένα κεντρικό θέμα για τις συζητήσεις. Διακόπηκε η λειτουργία μετά τα όσα ακούστηκαν…

Πρωτοφανές περιστατικό στα εκκλησιαστικά χρονικά του Πύργου, σημειώθηκε στον Κοιμητηριακό ναό των Αγίων Πάντων, στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οι δύο ιεροψάλτες λογομάχησαν διακόπτοντας την Λειτουργία! Το περιστατικό που αμαύρωσε την Θεία Λειτουργία και προκάλεσε εντύπωση στο εκκλησίασμα, σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Ήταν Κυριακή και στον Κοιμητηριακό ναό είχαν προσέλθει δεκάδες πιστοί αφού μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθούσε μνημόσυνο. Ο πατήρ Κωνσταντίνος τελούσε με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία και  οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια. Αίφνης ακούγεται η φωνή του ηλικιωμένου δεξιού ψάλτη από το αναλόγιό του: «Κατέβα κάτω ρε… Φύγε από κει ρε τενεκέ ξεγάνωτε!».

Οι πιστοί δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Έκπληκτοι βλέπουν και ακούν τον ηλικιωμένο δεξιό ψάλτη, να απευθύνεται με στεντόρεια φωνή στον αριστερό ψάλτη, ο οποίος απαντά: «Δεν φεύγω ρε, τι θέλεις;».

Ο ιερέας, ο πατήρ Κωνσταντίνος, αιφνιδιάζεται και αναγκάζεται να διακόψει την Θεία Λειτουργία αφού τα «αίματα» μεταξύ των δύο ιεροψαλτών είχαν ανάψει ενώ το εκκλησίασμα είχε αναστατωθεί. Οι διαξιφισμοί των δύο ιεροψαλτών συνεχίστηκαν από τα αναλόγια που είχαν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», με τον εξής διάλογο:

«Θα έρθω απέναντι και θα σου σπάσω τα παΐδια!», λέει ο Δεξιός ψάλτης για να απαντήσει ο αριστερός: «Δεν φεύγω ρε…».

Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν πιστοί  και τους κάλεσαν να ηρεμήσουν:. «Σεβαστείτε τον ιερό χώρο, σεβαστείτε τον ιερέα και την αποστολή σας…». Τελικά οι δύο ηλικιωμένοι  ιεροψάλτες, ηρέμησαν, η εκκλησιαστική τάξη αποκαταστάθηκε και ο πατήρ Κωνσταντίνος συνέχισε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Οι συγκεκριμένοι ιεροψάλτες προσφέρουν πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στο ναό ο οποίος ανήκει στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου. Μετά από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις